zondag, maart 01, 2009

Inteelt

Deze foto stond een paar jaar geleden groot in de NRC. Hij hoorde bij een artikel over inteelt in Zuid-Afrika. Deze week kwam ik hem weer tegen op het blog van Jerry Goossens. Om de een of andere reden móét ik er naar blijven kijken.

7 opmerkingen:

ted zei

Tja, de vraag is of die broers er minder uitgesproken hadden uitgezien als het niet om inteelt ging. Ik heb wel eens vaker mensen gezien die uit inteelt zijn geboren, en die zagen er vrij normaal uit.

Jan Paul zei

Soms zien ze er meer uitgesproken uit, soms niet. Deze twee lijken te zeggen: 'Inteelt? Wij? Echt niet!'

ted zei

Nou ja, behalve natuurlijk als die ene de moeder is en die ander de vader.

Jan Paul zei

Of andersom.

jenny zei

Ik ken alle foto's over een dorpje in the middle of nowhere in ZD- Afrika. Er woonde geen enkel ""\swarte"in dit dorp. De afgelegenheid zorgde voor enorme inteelt. Veel foto's waren huiveringwekkend. Zwaar mismaakte en geestelijk gedegenereerde mensen
Toch werkte iedereen. De mensen die geestelijk ernstig achter waren deden het werk dat elders door de "swarten"werden gedaan.Men was er trots op blank te zijn.
Mijn gedachte was: Ik zou toch liever zwart geweest zijn.

jenny zei

PS de foto's zijn gemaakt door ROger Ballen. Deze 2-ling zijn Dresie en Casie. Ik herinner mij nog een 2-ling ,die allebei een onderkant van hun gezicht misten

jim zei

Doen me altijd maar weer aan Frank en Ronald de Boer denken