zondag, maart 15, 2009

De ster uit het verleden: Andrew Ridgeley

Als grote duo's uit elkaar gaan is het altijd de vraag: wie was het brein van de twee? Bij Wham! leek het al snel duidelijk. George Michael bleef een enorme ster, terwijl we van Andrew Ridgeley niets meer hoorden. Ja, hij haalde de roddelbladen nog wel eens als hij in de achterhoede was geëindigd in een Formule 3-race. En toen een poging om in Hollywood door te breken strandde kwam hij ook weer in het nieuws. Maar verder bleef het stil.

Dus terwijl het voor iedereen zeker was dat Wham! toch vooral op het talent van George gebaseerd was, verklaarde Andrew dat de meeste nummers en grootste successen van de band toch écht van hemzelf kwamen. Dat George ook als componist bij de nummers vermeld stond was eigenlijk een vriendendienst van Andrew. Nou, bewijs het dan, zou je denken. Maar dat deed hij niet. Tot 1990. Toen kwam hij met dit nummer:Tja. Zijn andere pogingen waren ook geen succes. En zo eindigde de muzikale carrière van Ridgeley. Of toch niet? Want Ridgeley beweert nog steeds voor vele hits verantwoordelijk te zijn. Hij schrijft ze alleen onder een pseudoniem. Aan mijn hoela.

Is Ridgeley dan nu een grote flop? Nee. Zo is hij een verwoed surfer. En toen hij een keer een E.coli-infectie opliep tijdens het surfen in de buurt van een rioolpijp besloot hij om milieu-activist te worden. Hij heeft nu de SAS opgericht: Surfers Against Sewage. Daarmee heeft hij al veel bereikt.

Nog één Andrew Ridgeley-weetje voor het slapen gaan? Hij is getrouwd met een meisje van Bananarama.

7 opmerkingen:

coen zei

Dat laatste feitje schokt mij het meest.

Ingrid zei

Met welk Bananarama-meisje?

Jan Paul zei

Deze:
http://showbiz.sky.com/Bananaramas-Keren-Woodward-Talks

Ingrid zei

Dank!

Ohja, Keren! Die had vroeger kort donker haar toch?

Hoorde onlangs tijdens het winkelen weer 'Cruel Summer' langskomen en betrapte mezelf op zachtjes meezingen.

Ik vond Siobhan altijd het leukst. Al weet ik pas sinds kort hoe je haar naam goed moet uitspreken.

Jan Paul zei

Ik weet het nog steeds niet. Volgens mij is Welsh de minst fonetische taal op aarde.

Ingrid zei

Iers toch?

Je spreekt het uit als: 'sha-vaun' (op zijn Engels beschreven, dus voor ons sha-vòhn).

Gina zei

ja, Siobhan is een geweldig naam.. net als Phoebe (fiebie)... er is een goeie Engelse actrice die ook Siobhan Phillips heet, was de eerste keer dat ik die naam tegen kwam hihi, later weer bij Bananarama dus :-)