vrijdag, februari 06, 2009

Honderden? Of duizenden?

Volgens onderzoekers van de universiteit van Edinburgh krioelt het in ons Melkwegstelsel van de intelligente beschavingen. De onderzoekers keken welke mix van sterren en planeten nodig is om een planetenstelsel te laten ontstaan waarin leven kan ontstaan. Daarna berekenden ze de kans dat dit leven zich heeft ontwikkeld tot een soort die slim genoeg is met andere beschavingen zou kunnen communiceren.

We weten natuurlijk niet precies hoe gemakkelijk leven kan ontstaan en nog minder hoe dat leven intelligentie kan ontwikkelen. Maar dat weerhield de onderzoekers niet om een schatting te maken van het aantal intelligente beschavingen in ons Melkwegstelsel. Dat getal ligt volgens hen ergens tussen de 361 en 37.964. Dat kan duiden op een strenge voorselectie voor het WK-voetbal van 2054. Hopelijk zitten we niet met Jupiter-17 en x-311 in de poule.


Sien behoort, ondanks haar vele vaardigheden, volgens de definitie van de Schotse onderzoekers níét tot een soort die intelligent is om succesvol met buitenaardse wezens te communiceren.

6 opmerkingen:

coen zei

Ze heeft wel weirde oogjes.

Stefan zei

Ik vrees vooral de elf van Omega-XX7. Hun spits heeft drie rechtervoeten en ik heb me laten vertellen dat hij niet linksvoetig is!

ted zei

Maar zo te zien speelt Sien prachtig fluit.

Jan Paul zei

Op de planeet Viltvodle VI hebben de bewoners weer meer dan vijftig armen. Volgens kenners is dat dan ook de eerste planeet in het universum waar de deodorant eerder is uitgevonden dan het wiel.

De ogen van Sien zijn gewoon bruin. Maar de foto was verpest door het flitslicht. Met het I-photo programmaatje van de Mac kon ik er weer gewone ogen van maken, maar ik kreeg ze niet meer bruin.

Van de fluit is enkele seconden na de foto nooit meer iets vernomen. Behalve dan dat Sien even later een flinke boer liet waar ook nog een kleine piep in te horen was.

Jan Paul zei

Hier nu een update van de foto: met brúíne ogen en iets scherper in beeld gebracht, zodat je de fluit beter kunt zien.

Met dank aan Ted!

bibi zei

Intelligent Design, toch, denk ik.