zondag, januari 25, 2009

Een gegeven paard... (door Ionica)

Een filmpje dat mooi laat zien dat niet iedereen de geschiedenis erg goed kent.

Het komt uit The Chaser's War on Everything. Er staat veel van dit programma op YouTube en bijna al hun filmpjes zijn ontzettend goed en grappig.

p.s. Vinden julie het ook zo idioot dat Jan Paul zijn blog gewoon open gooit? Hij heeft wel erg veel vertrouwen in de goedheid van de mensheid.

5 opmerkingen:

Edward zei

Héél erg grappig, Ionica, dank je wel hiervoor.

Offtopic: een prachtig nieuw boek mét wiskunde: DE EENZAAMHEID VAN DE PRIEMGETALLEN, Paolo Giordano. Had je er al van gehoord?

coen zei

Ja, leuk!

Alexander zei

Hahahaha! Wat geweldig leuk!!! Dank!

Jan Paul zei

Spanjaarden zijn er ook slecht in. Die zouden een houten paard direct toelaten. Dat deden ze zo’n vierhonderd jaar geleden ook al. Het was toen alleen geen paard maar een turfschip. Dat zat zo. De Spanjaarden hadden Breda ingenomen. Ze zaten met een overmacht aan soldaten in een kasteel in die stad. Maar met enige regelmaat lieten ze een turfschip binnen, dat ongecontroleerd verder mocht. Mooi, dacht prins Maurits. Hij liet verving alle turf daarom door zijn legertje van 75 man en wist door het effect van de verrassing het veel grotere Spaanse leger daar te verslaan… Leuk filmpje!

Ik weet trouwens wel een beetje wat ik doe Ionica. Ik heb al een paar keer eerder mijn blog open gegooid.

Ionica zei

@Edward: Dat boek wordt me van alle kanten aangeraden, dus ik zal het maar eens gaan lezen!

@Jan Paul: Wat tof dat je gelijk dat voorbeeld van de Spanjaarden paraat hebt. Dat idioot bedoelde ik niet negatief hoor! Ik was echt verbaasd dat iemand zijn inlog en wachtwoord online knalde. Ik volg je blog nog niet zo lang, maar blijkbaar is dat eerder ook al goed gegaan. Ik zou zoiets noooooooit durven.