zaterdag, december 27, 2008

Topdrie van Marijn: Goeie dingen

Ergernislijstjes zijn redelijk makkelijk te maken. Ondanks al mijn positivisme zet ik een ‘TOP 25 NEG’ in no-time in elkaar. Mijn ‘TOP 3 POS’ heeft me een dag of vijf laten stoeien.

DRIE: iPhone


Dankzij enkele mislukkingen met mobieltjes die naast een muziekspeler ook internet in zich hadden koos ik een basic exemplaar. Terug naar eenvoudig: bellen en sms-sen.
Maar dat kon die nieuwe telefoon zelfs niet. Ik klonk alsof ik een emmer op mijn hoofd had. Vlak voor de kerst ging ik polsen wat de telefoonspecialist mij kon aanraden.
Ik grapte: “Doe mij maar een iPhone”, aannemend dat dat out-of-my-league was. Maar neen, na inleveren van een oud exemplaar was het toestel gratis en betaal ik hetzelfde per maand. En alles zit in de iPhone: internet, Google Earth, YouTube, het weer, muziek en een belfunctie natuurlijk. Ik kan zelfs de plaats van mijn reisbestemming instellen en door alle treinvertragingen heen slapen en op tijd gewekt worden!
Maar toch: met dit geile dingetje kun je toch nog steeds geen koffie zetten.

TWEE: Barack Obama


Na twee termijnen van dom bloeddorstig presidentschap van George W. mocht het wel weer eens: iemand die het beste met zijn volk en de wereld voor heeft. Iemand zonder militaire achtergrond, mét een realistisch wereldbeeld en besef van hoe rot het leven kan zijn in de laagste gelederen van de VS.
Het belooft wat: de allereerste zwarte president. Die het wel moet zien te stellen met een nogal stinkende erfenis. Op gebied van Defensie, Interne Veiligheid, Gezondheidszorg en Economie. En dat in crisistijden. Ik hoop dat de korte-lontjes met hun gun-law hem met rust laten.
Het meest saillante aan deze machtswisseling: Obama is een directe afstammeling van Elisabeth Blossom, een van de ‘Pilgrim Fathers’. Haar broer Peter Blossom is een verre voorouder van de Bush-familie.


EEN: De Kredietcrisis“Maar natuurlijk kunt u een huis kopen van een half miljoen, op anderhalf salaris”.
Ondanks alle geklaag dat alles zo duur was geworden konden we meer uitgeven.
Huizen, boten, bonussen en vakanties. De bomen groeiden in onze gretige hoofdjes de hemel in.
Maar intussen werden de poten onder onze basis weggeknabbeld. En dat deden we allemaal samen. Wij, de bedrijven, de banken. Samen. Niemand zei dat het niet kon. Dus kon het. De rest is bekend.
Het is even wennen. Misschien heel erg wennen. En dan hebben we het allerergste nog niet eens gehad. Maar onze nieuwe realiteit zal ons doen beseffen dat Marktplaats helemaal nog zo gek niet is. En minder dan 4 keer per jaar op vakantie kan ook. En minder ver. Een doffe tweedehands auto rijdt net zo goed als een glanzende nieuwe. En bellen kan ook met een normale telefoon. Dat hoeft niet per se met een iPhone.

Terug met de voetjes op de vloer. Dat kunnen we best nog wel. Het is even wennen. Dat wel.

4 opmerkingen:

ted zei

Beetje wuft om de iPhone op 3 te zetten en de kredietcrisis op 1. Het ziet er naar uit dat heel veel mensen, die toch al niet vier keer per jaar op vakantie konden, hun baan zullen verliezen. Marijn stelt ondertussen op de iPhone de volgende reisbestemming in en slaapt rustig verder. Dat is Marijn beslist gegund, maar wat meer compassie met degenen die het hardst getroffen zullen worden door de kredietcrisis terwijl ze er het minst verantwoordelijk voor zijn, zou van mij wel mogen.

Anoniem zei

Precies: lichtzinnig is het zeker! Daarom was de combi EEN en DRIE een ferme trap onder eigen gordel. En zo vaak op vakantie, dat kan ik ook alleen maar dromen. Ik doe het al jaren zoals jij, gok ik.
Groet! Marijn

runescape money zei

where you come from!

jacker zei

gucci
gucci bag
gucci handbag
buy gucci
gucci wallet