zaterdag, december 20, 2008

Topdrie van Coen Peppelenbos: drie teleurstellende mediazaken van 2008

1 Sven Kockelman op radio 1

Ik was een verwoed luisteraar van Radio 1. De verloedering begon in te zetten met Talk Radio. Sinds een paar maanden is de ellende compleet. Op zaterdag- en zondagavond ben ik mijn cultuurprogramma kwijt. Zeven uur, mooie tijd, koken met de radio aan. Maar het allerallerallerergst is Sven Kockelman in de ochtend. Ik ben tegen naamgrapjes, maar iemand die Sven Kockelman heet, dat kan toch niks meer worden. Zeg razende reporter en zeg niet Sven Kockelman. De man heeft al een actualiteitenrubriek op tv om zeep geholpen, een ontbijtprogramma op tv te gronde gericht en nu mag hij radio 1 de nek om draaien. Ik weet niet hoe gauw ik de radio moet uitzetten als ik dat gekockel hoor. Ik heb eens een interview gehoord waarin hij over de economische crisis sprak met Onno Ruding waarbij hij begon over de ‘tante Truus-uitspraak’ die Ruding als minister deed een kwart eeuw geleden. Noem één scherpe vraag van Sven Kockelman. Ik heb ook eens een uitzending gehoord waarin hij iemand interviewde in het radiogebouw. Ze waren vergeten dat er een brandoefening gepland was. Wel vijf minuten lang hoorde je een sirene afgewisseld met de stem van een vrouw die iedereen opriep om naar buiten te gaan. Zelfs die sirene heb ik liever dan Sven Kockelman.


2 De doorbraak van Nico Dijkshoorn

Zijn lachje is me te zelfgenoegzaam. Zijn grapjes te belegen. Hij doet me denken aan zo’n verkeerde oom die een ‘mopje’ wil doen. Dijkshoorn verpakt zijn oubollige en van conservatisme doordrenkte mopjes in dichtvorm. Althans, hij zet het allemaal wat ongelukkig onder elkaar en dan lijkt het al snel wat. Mag sinds enkele weken continu Frits Spits beledigen, die een akkefietje had met De Wereld Draait Door. Matthijs van Nieuwkerk moet altijd heel erg om hem lachen.
In zijn columns zie je hem cliché op cliché stapelen: ‘Vraag aan vrouwen wat voor motor er in de nieuwste Audi zit en ze komen met een pak melk aanzetten. De witte motor. Vrouwenhumor.’
In deze column (doet hij ook) zie je hem afrekenen met Freek de Jonge. Freek heeft het namelijk gewaagd om Geen Stijl af te kraken en ome Nico schrijft wel eens voor Geen Stijl. Zo kinderachtig zal het toch niet wezen? Ja, zo kinderachtig is het.

3 De terugkeer van het voetbal naar de publieke zenders

Iedereen is heel blij met het voetbal bij Studio Sport. Ik niet. Van mij mogen alle sporten op de commerciële zenders. De meeste sporten zijn al volledig in handen van commercie. Ik heb al geen idee meer wat een Gouden Gids-competitie is of de Jupiler-League. Verstop het voetbal op een RTL en de eerste drie zenders op mijn afstandbediening blijven schoon.
Misschien moeten we Sven Kockelman vragen om Studio Sport te presenteren, dan is dat programma ook snel ter ziele.

13 opmerkingen:

coen zei

Is iedereen het met me eens of zo?

ted zei

Eh, nee. Dit zijn drie mensen die mij niet irriteren; het zijn er drie waar ik, eerlijk gezegd, ook geen uitgesproken mening over heb.

Jan Paul, wil je Bibi even feliciteren met onze verjaardag?

De directeur zei

Ik ben ook geen fan
van Sven.

Jan Paul zei

Gefeliciteerd Ted!

Tegen Sven Kockelman heb ik niets, behalve dan dat hij in GMNL totaal niet op zijn plek is. En dat mensen zoals hij zo ongeveer 24 uur per dag te zien of te horen zijn, terwijl zoveel andere mensen niet (meer) aan bod komen.

Nico Dijkshoorn vind ik een buitengewoon nare zure man die bij de Volkskrant dan ook helemaal op zijn plaats is. Toch heb ik een paar keer erg hard om hem moeten lachen (de Van Gaal gedichten).

En over het voetbal maak ik me niet druk. Tenzij het op twee zenders tegelijk is en mijn favoriete programma's moeten wijken.

Gisteren was 'Adje' op twee zender tegelijk te zien. Oftewel: iemand die maar een heel klein kunstje kan is op zaterdagavond op prime time op twee Nederlandse zenders. Een beter symbool van de zelfdiskwalificatie van de publieke omroep lijkt me niet denkbaar.

Ingrid zei

Geen mening hierover, maar ik moest wel lachen om hoe je je irritatie verwoord hebt, Coen.

Jan Paul, ik kijk bijna alleen maar tv via mijn dvd-recorder. Helpt enorm.

Bibi en ook Ted: van harte!!

Corien zei

dat voortdurend Frits Spits onderuit halen vind ik erg flauw. Machtsmisbruik van iemand die verzekerd is van welwillend publiek.

Alleen bvn kijken helpt ook! Bijna geen programma's, dus ook bijna niks irritants.

coen zei

bvn?

Corien zei

Beste van Vlaanderen en Nederland. Heb je wel een schotel voor nodig. Het is ideaal, maar je bent dan nog steeds niet af van Nico Dijkshoorn, want 'de wereld draait door' hoort blijkbaar ook bij Het Beste van Nederland.

groeten uit Jakarta,
Corien Oranje

Nico zei

De gedigt over Coen

En wat dacht je dan?

Beetje afzeiken via een cultureel verantwoord blogje?

Coen.
Poep aan je schoen!

LOUIS zei

ZO!
DACHT MENEER HIER EVEN
DE NUCHTERE GRONINGER INTELLECTUEEL
UIT TE HANGEN

ALSOF LEVENERVARING NIET TELT
JE WAS ER NOG NIET EENS
TOEN IK IN HET OOSTERPARK
DE WINNENDE SCOORDE TEGEN
GVAV RAPIDITAS
EN ZELFS VAN DÍE CLUB HEB JIJ NOG NOOIT GEHOORD

EN DAN EEN BEETJE COMMENTAAR GEVEN
OVER VOETBAL
HEB JE ZELF AL EENS MET JE WAPPERENDE KLUTSKNIEËN
TEGEN ZO'N LEDEREN VOD GEHENGST?

DACHT HET DUS NIET, DUS WAAR PRATEN WE OVER?
BEN IK HIER NU ZO SLIM?
OF........

costume jewelry zei

I like your blog

materials zei

gucci vintage
gucci online
gucci fashion
gucci uk
gucci bags

Anoniem zei

Ik vind Sven een hele goede presentator alleen niet voor GMNL. Die man heeft ontzettend veel verstand van poltiek etc. Hij kan beter naar nova o.i.d gaan. Zit hij meer op z'n plaats!!