maandag, december 22, 2008

Let's make things worse


Bijna alles wordt in de loop der jaren beter. Auto's, computers, telefoons, hondenvoer, kinderboeken: bijna alles. Behalve tubes tandpasta. Die worden alleen maar slechter. Kijk, hierboven staat een mooie tube tandpasta van vroeger. Je kon hem van de achterkant heel mooi naar voren rollen, zodat je uiteindelijk alle tandpasta uit de tube kreeg. Sindsdien zijn de tubes alleen maar slechter geworden. Doelbewust natuurlijk, want de fabrikanten zijn gebaat bij een maximale verspilling van tandpasta. Hier twee voorbeelden van de moderne tubes die ieder merk nu heeft.Het plastic zorgt ervoor dat je de tube niet meer op kunt rollen. De brede vorm van de dop zorgt ervoor dat je het laatste restje met geen mogelijkheid uit de tube kunt halen. Knip een tube maar eens open als je er niets meer uit kunt halen en kijk hoeveel tandpasta er nog in zit. En dit terwijl elke onbenul een ergonomische tube kan ontwikkelen - óók van plastic - waarmee je alles uit de verpakking kunt halen. Zodra de hals geleidelijk minder breed wordt naarmate je dichter bij het uiteinde komt is het probleem opgelost. Maar op dat idee zijn ze nog nooit gekomen. De vuile dieven. En wat doet de regering? Niets. Een schande is het.

5 opmerkingen:

coen zei

Maar wat wel weg is: die half opgedraaide tubes, die dan kapot gingen waardoor er tandpasta op je vingers kwam die je dan aan je broek afveegde, zodat die in de was moest.

Anoniem zei

Ik zet voorlopig maar de schaar in elke tube!

ted zei

Ik knip ook een stuk van de tube als-ie bijna leeg is, zodat ik het restant voor nog minstens vier poetsbeurten eruit kan lepelen. Er zijn ook tubeklemmen; een soort schuif die je over de tube heenschuift in de richting van de dop, waardoor je er toch nog meer uit kunt halen dan als je het louter met je vingers moet doen. In mijn kleine boek "Twee ons liefde" heb ik daar een gedicht over geschreven.

nike dunk zei

where you come from!

splendid zei

prada purse
prada uk
prada hand bags
miu miu
miu miu handbags