dinsdag, november 04, 2008

Mislukt

Mooie boel is dat. De avond dat het wereldkundig wordt dat ik een informatief boek over eten ga schrijven laat ik een van 's werelds makkelijkste recepten faliekant mislukken. Ik had een kaasfondue gemaakt waarbij een smaakloze gele brei in een plas nog smaaklozer vet dreef. Geen idee hoe dat heeft kunnen gebeuren...

13 opmerkingen:

marieke zei

geen hoofdstuk over kaasfondue dus... Mag ik ook voorstellen het hoofdstuk over bouillonfondue te schrappen? Heb ik slechte ervaringen mee.

Jeska zei

Wat gebeurde er dan, Marieke?

marieke zei

Nou, uh, ik kreeg het ooit als kerstdiner. En toen het werd aangekondigd, dacht ik dat het een grapje was. Dus maakte ik daar wat grappen over. In de trant van: 'O dan kook ik volgend jaar, pizza in de oven en ik overtref de bouillonfondue.' Maar het was dus geen grapje. En het was niet lekker. Een week of zes later ging het echtpaar in kwestie scheiden. Toen ik hem aan de telefoon kreeg, flapte ik er uit: 'Zeg, zij mag toch wel de fonduepan houden?'.
Tsja.

Jan Paul zei

Update: een specialiste zegt dat het aan de kaas lag. Niet aan mij. Echt.

marieke zei

Maar dan heb jij toch de verkeerde kaas gekozen??? Of zeg ik nu iets heel doms.

Jan Paul zei

De kaas van de kaasboer was te oud (zegt de expert, niet ik).

Anoniem zei

Hoi Pau,
Eten ja daar ben ik dol op. Kan je het boek ook eten? Heeuw Stikum ben ik achtur de kompjoeter van Loeloe Boeboe gekropen. En nu heeft zij de bjokjes in een bakje gedaan van een waksiene ligtje. Zij ddacht dat de naam naar mij is genoemd. Kom me haluh. Als het zo door gaat kun je beter een boek schrijven over jouwverwerking van 4voeters.

Jan Paul zei

Nee Sien, jij moet oma troosten en beschermen. Er komt een hele enge makelaar langs en die moet je flink bijten.

Zou je trouwens stiekem wat zilver achterover kunnen drukken? Merkt ze vast niet.

Jeska zei

Tjonge, die Bouillonfondue moet echt heel onsmakelijk zijn geweest, Marieke.

marieke zei

Ik vind vlees gekookt in een bouillonnetje gewoon niet zo lekker. :)

Maria zei

Het belangrijkste ingrediënt van kaasfondue is maizena! Heb je dat wel gebruikt?

Jan Paul zei

Maïzena opgelost in kirsch. Maar ook dat heeft niet geholpen. Normaal gesproken is kaasfondue een fluitje van een cent, maar nu ging het dus mis.

Ik heb een kookcursus gevolgd en onze 'meester' heeft ons verteld dat élk gerecht wel eens om onverklaarbare redenen mislukt. Zelfs bij topkoks. Daar hou ik me maar aan vast.

gerb zei

Maar kaasfondue is helemaal niet een van de makkelijkste dingen om te maken! Juist heel moeilijk, en heel arbeidsintensief ook. Maar wel lekker, al eet je altijd te veel, met als gevolg zo'n sponsmaag, waar dan weinig meer aan te doen is.