zaterdag, november 22, 2008

Mijn antivuurwerkcampagne!

Goed dat je op de link hebt geklikt! Hieronder zie je een poster. Als je daar op klikt, dan zie je hem in het groot. Je kunt hem dan zelf opslaan en printen en voor je eigen raam hangen of bij scholen en supermarkten op de muur plakken. Veel succes en rotjesloze dagen gewenst!

9 opmerkingen:

ted zei

Ik vind het lovenswaardig, maar ik werd wel op het verkeerde been gezet door de tekst. Daar staat namelijk dat "vuurwerk voor ons een feest is". Dat staat haaks op de grote tekst bovenin: "Denk bij dat rotje aan ons". Eronder verwacht je dan: "Vuurwerk is voor ons géén feest...", maar er is gekozen om het perspectief te verleggen van het dier naar de mens, ofwel van het slachtoffer naar de dader. Volgens mij was het consequenter geweest om het perspectief vanuit het dier vast te houden en op die manier uit te leggen waarom vuurwerk voor huisdieren een ramp kan zijn.
Maar verder vind ik het mooie affiches!
Ik heb ook nog een vraag: het gaat hier alleen over honden en katten; hoe zit het eigenlijk met kanaries, konijnen en cavia's?

Jan Paul zei

Bibi had hetzelfde. Ik had er zelf geen problemen mee, ook al is het niet mijn eigen tekst.

De posters zijn gemaakt door het onvolprezen reclamebureau Leids*Motief te Leiden.

Ingrid zei

Zat er net gisteren aan te denken dat ik je moest vragen hoe het ging met de anti-vuurwerkcampagne. Wat stom van die dierenvoerfabrikanten dat ze niet meedoen. Nu ben je afhankelijk van de mensen die dit willen printen en ophangen. Is er nog een andere site (speciaal voor dit doel) waar de posters ook op komen?
Ik ga ze zeker printen en ophangen. Ik ben zelf nog banger dan mijn kat voor die rot-rotjes. Mijn kat is immers binnen, ik moet er nog wel eens uit.
Misschien een idee om je 'netwerk BN'ers' aan te spreken om PR te doen, Jan Paul? Ted, zet jij het ook op je weblog? Dan bereik je toch weer meer mensen.

Ingrid zei

Had de posters nog niet groot aangeklikt in mijn enthousiasme snel te reageren, maar ik zie nu de site genoemd.
Ik zal eens rondmailen, misschien willen mijn vrienden ook meedoen, en hun vrienden ermee mailen.
Hoe meer hoe beter!

ted zei

Nee, Ingrid, ik zet de affiches niet op mijn weblog, omdat ik vuurwerk een enorme verspilling van geld vind. Ik kan me helemaal niet vinden in de tekst: "Vuurwerk is voor ons een feest". Ik kruip zelf, als het ware, achter de bank als ze buiten beginnen te knallen.

Jan Paul zei

Tja, die site bestaat dus (nog) niet. Het was het idee om daar dan iets mee te gaan doen. Maar dat zou dan in overleg met de dierenvoerfabrikant gaan.

Ik zit er nu over te denken om het zelf te claimen.

Ingrid zei

Ja Ted, daar ben ik het wel mee eens: vuurwerk is zonde van het geld. Vooral knalvuurwerk dan, het siervuurwerk vind ik soms wel leuk.
Ik weet ook niet of het helpt om de affiches op te hangen en door te sturen. Maar ik ga het toch doen.
Volgens mijn lief (die op een middelbare school werkt, en de affiches daar wel wil ophangen en zijn collega's de plaatjes wil doorsturen) zijn er ook vast wel kinderen die denken: "O leuk, dan ga ik rotjes naar dieren gooien". Er zullen altijd wel negatieve reacties zijn.
Ik hoop alleen dat er méér positieve reacties komen, of, nog belangrijker: dat er minder vuurwerk wordt afgestoken. Of de tekst nu perfect is of niet, er wordt tenminste iets aan gedaan. Dat is altijd nog beter dan niets.

Ik zal mensen voor meer info naar jouw blog verwijzen, Jan Paul.

Hanneke zei

Mijn dochter heeft ze geprint en de postertjes hangen overal op haar school!

Milja Praaagman zei

Fijn, ik ga hem printen! Maar ik wil er ook een met mijn hoofd er op, ik moet elk jaar op vakantie om dat rotvuurwerk te ontwijken.