zondag, november 16, 2008

En hier is dan de keuken

Barack Obama werd een paar dagen geleden door George Bush rondgeleid door het Witte Huis. Bush heeft hem toen ingewijd over alle ins en outs over zijn toekomstige woning en werkplek. Wat heeft Bush daar precies gezegd? Tja, dat is geheim natuurlijk. Maar er zijn wel enkele verhalen uit het verleden bekend over hoe zo'n ontmoeting verliep.

Zo adviseerde James Buchanan zijn opvolger Abe Lincoln uit welk kraantje het lekkerste water kwam. En toen John F. Kennedy het stokje overnam van Eisenhower demonstreerde die laatste wat er gebeurde als je op de 'panic button' drukte - door ook echt op de paniekknop te drukken. Binnen enkele seconden verscheen er een helikopter die klaar was om de president naar een veilig heenkomen te begeleiden. Lyndon Johnson legde Richard Nixon uit waar alle afluisterapparatuur verborgen zat.

Zo harmonieus ging het niet altijd. Zo deed Herbert Hoover alles om het zijn opvolger Franklin Roosevelt zo lastig mogelijk te maken. De overdracht ging bovendien met flink wat openlijk gescheld gepaard.

Dit keer is het heel wat vreedzamer verlopen. Bush was uiterst vriendelijk over Obama. En Obama heeft tijdens zijn campagne weliswaar geen spaan heel gelaten van de politiek van Bush, maar hij heeft de man zelf gespaard.

2 opmerkingen:

Jeska zei

Ontsmettende zalf (gebruiken na het handen schudden met gepeupel) was ook een tip van Bush aan Obama, hoorde ik laatst!

Jan Paul zei

Inderdaad. Jeetje. Dáár zullen een stel ziektekiemen op zitten...