dinsdag, oktober 28, 2008

Science fiction

Het leuke van science fiction is dat het op een gegeven moment gedateerd is. Zo had je in de oude Star Trek series de communicator. Als je die gaat vergelijken met onze mobiele telefoon, dan wint die van ons het op veel terreinen. Toegegeven, zij konden ermee naar verre sterrenstelsels bellen, en daar hebben Vodafone en T-mobile nog geen dekking. Maar verder? Die van mij heeft internet, ik kan er muziek en filmpjes mee afspelen en foto's mee maken. Nou dat kan die van Captain Kirk allemaal niet.

Sinds kort hebben we een nieuwe gadget: de hoverboard uit Back to the Future III. Het apparaat van Marty McFly ligt nu nog ruim voor in design en gebruiks- gemak, maar dat is slechts een kwestie van tijd.

Want de eerste versie van ons eigen hoverboard ligt er al. Te koop voor 17.000 eurepeur. En dit is dus nog maar de eerste versie. Hij wordt alleen nog maar cooler en strakker.
En met dezelfde techniek moet het ook mogelijk zijn om het vliegend tapijt uit de Sprookjes-van-Duizendenéén-Nacht te realiseren...

5 opmerkingen:

Gado zei

krijg toch een warm gevoel van binnen bij de aanblik van zo'n Star Trek communicator, hoor. en wat ik van de huidige mobieltjes zo mooi vind, is dat je er soms mooiere foto's mee kunt maken dan met een dure camera. hou je telefoon tegen de zon in en je kunt toch een mooi plaatje schieten zonder overbelichting.

alleen die hoverboards, mmm, weet niet of dat zo'n succes wordt. crossen drugsrunners nu voornamelijk op scooters door de straten, zie je ze al op die boards zweven, naast je, achter, je, voor je en als het moet boven je... nee, het luchtruim, zelfs op stoep of opstapjes hoogte mag wat mij betreft voorbehouden aan de enkeling met een brevet.

Robbert zei

Wauw, en je kunt het zelfs met stropdas om doen!

Jan Paul zei

Ja, wel met das. Maar niet met aktentas, want die wordt dan volgens de 'Vulcaanse methode' (een variant op de Italiaanse methode) gejat door drugsrunners en stelende ettertjes.

thea zei

Ja, maar hoe zet je hem op slot? Voordat mensen er de Amsterdamse methode op toepassen?

Jan Paul zei

Op slot zetten moet nog wel te doen zijn denk ik, Thea. Alleen een wieklem voor verkeerd geparkeerde hoverboards lijkt me erg lastig.