maandag, oktober 13, 2008

Kort nieuws


Zo. De Kinderboekenweek is weer voorbij. Nog twee signeersessies deze week en dan keert de rust weer terug. Moet ook, want er is werruk aan de winkel.

Een paar gebeurtenissen van de afgelopen dagen:

Afgelopen vrijdag was de presentatie van Het Verleden van Nederland, en daar heb ik voor het eerst kennis gemaakt met Geert Mak. Ik voelde me als een voetballertje dat voor het eerst Cruyff een handje mocht geven. Binnenkort gaan we een keer koffie drinken. Wie had dat ooit gedacht?

Mijn boeken zijn een hele tijd niet leverbaar geweest omdat niemand kon vermoeden dat het zó hard ging met de verkoop. Bovendien ging er iets mis met de levering. De vijfde druk lag er woensdag wel, maar kon om een of andere reden niet uitgeleverd worden. Als de wiedeweerga reden mensen van de uitgeverij naar alle belangrijke boekhandels om daar de dozen met boeken af te leveren.

Van wolf tot watje is uit, maar niemand weet dat. De Nederlandse distributeur heeft er niets mee gedaan en het boek heeft de code 'dit boek zal niet meer verschijnen.' Ik heb de uitgever gebeld, maar tot nu toe is daar nog niets aan gedaan. Kijk maar op Bol.com.

Kinderen van Nederland is er nu ook als luisterboek. Op de Haagse Kinderboekenmarkt merkte ik gisteren dat er behoorlijk wat animo voor was. Leuk! Ik deed daar overigens een quiz, die even werd onderbroken omdat er iemand (een volwassen vrouw!) het podium op liep voor een handtekening...

10 opmerkingen:

marieke zei

was ze blond?

thea zei

Dat doen mensen bij Robbie Williams ook! Ik bedoel maar.

Jeska zei

Was het Margreet Dolman? Volgens mij is ze een grote fan van je. Dat zag ik meteen.

Wel zonde van die foutieve leveringen. Loop je mogelijk toch het een of ander mis…

Jan Paul zei

Ja ze was heel blond, maar het was niet Margreet Dolman. Die ken ik namelijk, sinds 30 september.

Wel fijn dat mijn status nu al Robbie Williams-achtige trekjes begint te krijgen!

Alexander zei

Wát!? 'Dit boek zal niet meer verschijnen'???! Ze zijn gek!

ted zei

Zulk succes verandert mensen, Jan Paul. De belangrijkste vraag is nu, natuurlijk: ben je gewóóón gebleven?

Jan Paul zei

Nou... Ik overweeg wel om mijn sss-optredens voortaan gepaard te laten gaan met een showballet, dansorkest en wilde dieren.

ted zei

Tsja, en je was zo'n leuke, eenvoudige jongen.

Sebastiaan Van Doninck zei

Ja wat is dat toch met ons boek. Ik zie het hier in vlaanderen ook nog steeds niet in de winkelrekken liggen, heb zin om het er gewoon zelf te gaan neerploffen en de benelux rond te rijden met een tourbus vol watjes...
Ik was ook wel verrast om te lezen dat ik het geschreven heb, is eens wat anders :-)

Lena zei

Hmm, ik heb het boek gevonden, en ik vind het héérlijk. Een dezer vind je er zeker iets over terug op mijn blog!
Groet!
Katrien