maandag, oktober 27, 2008

Helden onder elkaar

In april dit jaar had ik een bijzondere ontmoeting met Chantal Döppenbecker en de hockeyer Taeke Taekema. Dat was in het kader van het project Helden onder elkaar, een samenwerking van het Ronald McDonald Kinderfonds en ABN AMRO.

Het hield in dat een kind met een ziekte of erfelijke aandoening een dagje op stap mocht met een beroemde sporter. Kinderboekenschrijvers zoals ondergetekende (als je op de foto klikt en goede ogen hebt zie je de namen van alle meewerkende sporters en schrijvers) waren daarbij om er een verhaal over te schrijven. Al die verhalen zijn gebundeld in het gelijknamige boek, dat níét in de boekwinkel te bestellen is, maar wél via deze link. Op diezelfde site kun je alvast één verhaal lezen. Een verhaal over de ontmoeting tussen Esther Vergeer en Lindsay, een meisje dat ook in een rolstoel zit. Dat verhaal is geschreven door ene Bibi Dumon Tak.

Nou is er een heel leuk filmpje gemaakt van de ontmoeting tussen Chantal en Taeke, maar dat krijg ik maar niet geïmporteerd naar Youtube. Wie dus wil weten hoe die dag is verlopen zal toch het boek moeten kopen. De hele opbrengst van het boek gaat naar het Ronald McDonald Kinderfonds.

2 opmerkingen:

ted zei

Dumon Taekema... Die naam komt me wel ergens bekend voor...

Jan Paul zei

Dé strafgriffelspecialist van het Nederlands elftal. Haalde al drie keer zilver.