zondag, oktober 19, 2008

De nieuwe zakkenrollers


Lekker is dat. Volgens de verkoopcijfers hoef ik me voor volgend jaar geen financiële zorgen te maken (binnenkort komt er een zésde druk van tienduizend exemplaren van Kinderen van Amsterdam). Maar op korte termijn is dat heel anders. Mijn bankpas is geskimd. Waarschijnlijk is dat gebeurd op station Amsterdam Zuid, want de kaartjesautomaten op de NS-stations schijnen populair te zijn bij deze nieuwe zakkenrollers. Iedereen opgelet dus. Het helpt om - ook als er niemand in de buurt is - je code met je hand af te schermen zodat de snodaards ook niet met een verborgen cameraatje kunnen spieken.

Ik ben overigens niet de enige die hinder ondervindt van deze vorm van criminaliteit. Het schijnt momenteel een plaag te zijn. Zelfs Sarkozy heeft er last van.

4 opmerkingen:

Jeska zei

Erg rot voor je, Jan Paul.
Door het werk van Alex (hij maakt officiële software voor pinautomaten e.d.) ben ik al een poos op de hoogte van het skimmen en weet waar ik op moet letten. ‘Buiten’ pinnen is risicovol.

ted zei

Krijg je je geld terug?

Jan Paul zei

Het probleem is dat je vaak wel buiten moet pinnen omdat daar de automaten van de NS staan.

Als het gebeurt krijg je gewoon je geld terug, Ted. En je krijgt een nieuwe pas. Maar dat duurt dan weer een tijdje en het is allemaal erg onhandig.

Ik wou juist Cubaanse sigaren gaan kopen en die aansteken met briefjes van vijftig.

Jan Paul zei

Ik heb net op internet geleerd dat het skimmen vooral gebeurt door Roemeense vijanden. Nederland is bij hen veruit favoriet omdat wij zo vriendelijk zijn voor criminelen.