dinsdag, oktober 21, 2008

Bijna gestopt

Het had niet veel gescheeld of ik had vandaag de stekker uit dit blog getrokken. Ik dacht even dat dit blog precies drie jaar oud was, dat zou een mooi moment geweest zijn. Maar het blog was vorige week jarig.


Ik speel al een paar maanden met de gedachten of ik er nu mee door moet gaan of niet. De reden daarvoor is dat ik vind dat er te weinig groei in zit. Persoonlijk ontwikkel ik me wel, maar dat geldt niet voor dit blog. Nou ja, er zit wel groei in – een van de eerste stukjes op dit blog ging over Kabouter Plop – maar niet genoeg. Ook niet in bezoekersaantallen trouwens, die groeien maar heel licht. Het totale aantal stijgt wel, maar het aantal terugkerende bezoekers groeit veel minder sterk.

Groei is belangrijk. Als er geen groei is, dan is er geen ambitie, geen drive en geen plezier. Aan de andere kant vind ik het leuk om een dagelijks document te maken dat jaren en jaren mee gaat. Dat is natuurlijk ook een vorm van groei.

Kortom, ik worstel al een tijdje met de vorm en de inhoud. Wie heeft suggesties om dit blog te verbeteren?

13 opmerkingen:

ted zei

Je vergist je een klein beetje: je blog is twéé jaar oud. Je moet dus in ieder geval nog één jaar door om tot dríé te komen.
Ik heb verder geen suggesties; ik hoor van alle kanten dat jouw blog een van de leukste is en daar ben ik het helemaal mee eens.

Alexander zei

Neeeee, niet stoppen! Maar er zouden bijvoorbeeld wel weer eens stukjes van Alexander mogen komen.

Jan Paul zei

Ja dat bedoel ik ook eignlijk Ted. Het blog is vorige week drie geworden.

Maar dank voor het compliment. Al zijn suggesties voor verbetering nog steeds welkom.

Jan Paul zei

En wat gaan we daar aan doen Alexander?

coen zei

Is het typisch Nederlands om na een tijdje op te houden met een leuk blog? Edward van de Vendel stopte ook zo maar.
De enige vraag die er is, is: waarom zou een blog een ontwikkeling moeten hebben? Dat jij je ontwikkelt, zien we in het log terug. Als jij verandert, verandert het log ook. Dat lijkt me genoeg.
Zonder dit blog was ik niet zo snel bij je boeken terecht gekomen.
Ik moet af en toe erg lachen om dit blog: zie de kopregelwedstrijd.

(Volgens mij zijn er teveel herfstdepressies op dit moment)

Jeska zei

Ik zou het zeker missen hoor.

En suggesties? Meer illustraties? (van mij natuurlijk!) Een spotprentje zo af en toe?

Laat je in alle duizenden interviews die je nu ongetwijfeld hebt vallen dat je een blog hebt?

marieke zei

Kijk, in eerste instantie gaat het natuurlijk om de kwaliteit van de bezoekers niet de kwantiteit. En dat zit wel goed. Wat betreft de kwantiteit... ik denk dat daar wel een leuk marketingplannetje voor te bedenken valt. Gaan we het morgen over hebben.

PS en nee, niet stoppen, want hoe kan ik dan tijdens het werk even een paar minuten ontspannen!!!

Katrien zei

Dag Jan Paul,

1. Niet stoppen. Laat het blog anders gewoon heel even aan de kant ofzo
2. Ik beken: sinds "Kinderen van Amsterdam" sloeg ik als kinderboekengek aan het googlen naar meer, en zo kwam ik hier terecht.
en
3. dus ben ik een regelmatig terugkerende lezer nu.
oh ja: 4. Ik vond het, zoals Coen zei, ook nogal stom dat Edward zo plots stopte met bloggen.

Jan Paul zei

Nee ik stop niet. Anders was ik wel gewoon gestopt en had ik er niet over geschreven. Maar ik blijf zoeken naar een nieuwe vorm en inhoud.

Wel fijn dat het blog nog steeds wordt gewaardeerd!

corien zei

hij staat bij mijn favorieten!! Ik vind je blog leuk en verrassend. Ik voorspel een grote toename in bezoekersaantallen. Als winnaar van de gouden griffel hoor je nu bij de Bekende Nederlanders over wie wij alles willen weten.

Jan Paul zei

Dank je wel Corien!

Anoniem zei

Neehee niet stoppen!
Ik ben een beetje laat met deze schreeuw recht uit de ziel. Dat ik laat ben heeft er mee te maken dat ik niet iedere dag kijk op j(ulli)e blog. Maar als ik effe verstrooiing nodig heb in de vorm van kwesties, tips, ingevingen over welk onderwerp dan ook, muziek, taal, rotjes & dieren, dan weet ik dit blog te vinden. Het zet me regelmatig aan het denken, gewoon omdat dat ook wel es lekker is: diep, maar meteen ook luchtig denken.
Sinds de dag dat grote vriend MAJ Haans mij attendeerde op "een geweldig blog", ben ik fan. Hij had nl. gelijk. Zo kan ik Jan Paul's blog niet alleen thuis, maar ook op 't werk vinden. We kunnen er allemaal ons ei kwijt. Of juist vinden.
Ik zal verder es goed nadenken over de kwesties ontwikkeling en bezoekerscijfers. Als dat überhaupt belangrijk is.
Zó, dit ei is er ook uit!
Marijn van Rijsewijk

Jan Paul zei

Als de Grote Haansch het goed vindt, dan móét het wel goed zijn Marijn. Dank je wel!