vrijdag, september 12, 2008

Okapi


Hier een foto van een okapi in het wild. 'Nou en?' zullen jullie misschien denken. Veel en. Er bestaan namelijk geen foto's van okapi's in het wild. De serie waar deze foto uit komt is de eerste en enige. Okapi's zijn zo schuw en zeldzaam dat er al vijftig jaar lang geen wilde okapi's meer zijn gevonden. Laat staan gefotografeerd.

De makers zijn twee jaar bezig geweest om deze foto te kunnen maken. Ze vonden uitwerpselen en zijn vervolgens op zoek gegaan. De foto lijkt van dichtbij genomen, maar dat is onmogelijk. In werkelijkheid moest er een flinke telelens aan te pas komen. En de dichtbegroeide jungle maakte het er niet makkelijker op.

Het was ook niet zonder gevaar, want Virunga's National Park in Congo is vooral het territorium van gewapende soldaten. De onderzoekers hebben hun werk dan ook niet af kunnen maken. De laatste twee weken zijn er weer zware gevechten geweest tussen het leger en de rebellen.

8 opmerkingen:

marieke zei

Zullen we deze fotoserie opdragen aan de okapi Bullie of Bollie of hoe hij ook mocht heten en die op onfortuinlijke wijze aan zijn einde kwam.

Jeska zei

Prachtig dier. Het lijken verschillende elegante dieren ineen gegoten.
Jammer dat zijn neus nét niet op de foto staat. Die arme fotograaf. Heeft hij zo lang in de bosjes gezeten met zijn telelens en…

Jan Paul zei

Een foto van een wilde okapi mét neus die ook nog eens zijn eigen oor likt. Dat zou een mooi huzarenstukje zijn.

Jeska zei

Ja nou!

Gina zei

leuk. ik ken de Okapi uit een dierenkwartetspel dat ik wonderlijk genoeg met googelen heb gevonden, geweldig als mensen hun verzamelwoede op internet blootgeven. het is het rode doosje met de leeuw voorop. was erg leuk, kwartetten, niet in het minst omdat je er iets van leerde.

gerb zei

Maar hij is lichtbruin! Dat is helemaal apart, want okapi's zijn meestal heel donker, soms tegen het zwarte aan.

ted zei

Deze komt waarschijnlijk net terug van de kapper.

edward zei

Dankjewel, Jan Paul, mooie foto, mooi stuk, en ik ben voor méér okapi's, waar dan ook.