woensdag, augustus 20, 2008

Wie wint?

Tja, tussen al dat mediageweld rondom de Olympische Spelen zou je bijna vergeten dat er ook nog andere sportevenementen zijn. Zo beginnen vandaag de wereldkampioenschappen krachtpoepen in Oxford. Nederland speelt sinds het goud van Vreugdenhil op de pentlapoep al geen rol van betekenis meer. Maar wie zijn de kanshebbers op goud dit jaar?

Boven van links naar rechts:

  • De Rus Igor Vladzjev. Wint praktisch altijd wel een medaille, doch komt meestal iets te kort door concentratieverlies in de finale.
  • De Georgiër Isily Sdinkladze. Publiekslieveling met ongekende technische hoogstandjes. Scoorde bij de een wereldbekerwedstrijd zes tienen op de vrije kür dankzij een perfect uitgevoerde omhaal.
  • De verschrikkelijke Hongaar Gyorgy Hajós: verslaat zijn tegenstanders het liefst met knock-out. Was drie jaar wegens een schorsing door dopinggebruik uit de running, maar lijkt nu sterker dan ooit.
  • Outsider Eusebio Ronaldo voor Portugal. Verdegigend ijzersterk. Had een blessure aan de linkerbil, maar is weer op de weg terug.

Daaronder van links naar rechts:

  • De Let Anis Rubenis. Komt nog uit de 20 kilo- klasse. Heeft nu de stap naar 20+ gemaakt. Wil hier vooral ervaring opdoen voor Lausanne 2010.
  • De Duitser Horst Radinsky. Vier jaar geleden nog wereldkampioen. Lijkt helemaal klaar voor 2008. Kan pieken op het juiste moment. Het is hier een beetje een thuiswedstrijd voor hem, want hij studeert internationaal recht in Oxford.
  • De Koreaan Park Sung Kim. Zette het krachtpoepen voor Korea op de kaart. En hoe. Een supertalent. Wereldrecordhouder en titelverdediger. Gecoached door de Nederlander Bertel Grote.
  • Voor de jonge Bulgaar Ivan Spertilov lijkt dit WK nog te vroeg te komen. Vorig jaar werd hij nog wereldkampioen bij de junioren, maar hij lijkt de inhoud en ervaring die je bij de senioren nodig hebt nog te missen.

12 opmerkingen:

Joske zei

Geniaal.

ted zei

Wat me nou toch echt weer van je tegenvalt, Jan Paul, is dat je je beperkt tot de mannen. Want net als bij de Olympische Spelen zijn het de Nederlandse vrouwen die weglopen met de medailles. Waarom noem je de Zilveren plak van Deborah Zwiers niet, die zij behaalde met schoonpoepen van de drie meter plank? En wat te denken van de verdienstelijke vierde plek van Sabine Schoots bij het schoonpoepen vanaf het tien meter platform? Waar ik jou ook niet over hoor is de bronzen plak van Jolanda Geertsen en Nancy van Beveren bij het synchroonpoepen. Jij denkt zeker dat die topprestaties uit de lucht komen vallen?

Jan Paul zei

Ach kom op! Dat vrouwenpoepen is toch geen sport! Dat stelt helemaal niets voor. Ivana Svetlova is al jaren onbedreigd wereldkampioen op de honderd meter vrije poep, maar zelfs de nummer 1000 op de wereldranglijst bij de mannen is nog een halve seconde sneller.

Alleen de marathonpoepsters kunnen nog een beetje mee. Maar het wordt vooral tijd dat Nederland weer eens een keer meedoet op een groot en belangrijk poeponderdeel. Daar ligt een mooie taak voor het NPC/NPF.

Jeska zei

Hoe komt de Koreaan Park Sung Kim aan die pleister op zijn neus?

Jan Paul zei

Dat is geen pleister, Jeska. Dat is een apparaatje dat je neus wijder open zet. Zo weet hij wat zijn tegenstanders aan het doen zijn en kan hij daarop anticiperen.

ted zei

Seksist die je daar bent! Op de atletiekonderdelen poepstoten, -werpen en -slingeren komen de vrouwen veel verder dan de mannen; het lijkt soms wel of die mannen mietjes zijn die er hun handen niet vuil aan willen maken! Er hoeft maar een windje te staan en die kerels liggen al op hun gat! De enige uitzondering is de Holland Acht; die jongens haalden bij de racekak in ieder geval nog de finale.

Jan Paul zei

Heb je die poepstootsters wel eens gezien? Die staan zo stijf van de testosteron dat ze alleen hun beenhaar al drie keer per dag zouden moeten scheren...

ted zei

Da's nou weer typisch de opmerking van een man! Mannen scheren hun beenhaar omdat ze niet durven te harsen vanwege de pijn. Vrouwen die om welke reden dan ook geen haar op hun benen willen, zetten hun tanden op elkaar en harsen gewoon.

Jan Paul zei

Mooie boel is dat. Doe ik zo mijn best om de poepsport uit dat eeuwige verdomhoekje te halen, krijg ik nóg de wind van voren.

ted zei

Tuurlijk krijg je de wind van voren. Ik kan je toch niet stééds achter de broek zitten?

ted zei

Nou, gelukkig, hèhè, de eer van de heren is toch nog gered met een medaille op het onderdeel langeafstandpoepen. Maar in de halve finale hurken verzuimden de heren toch weer om de tegenstander een poepje te laten ruiken.

Jan Paul zei

En ik moet toegeven, prachtig goud van de waterpoepsters vandaag.