donderdag, augustus 14, 2008

Oude foto's

Ik ben de afgelopen dagen wat aan het opruimen geweest en kwam deze foto's tegen. Die wil ik graag met jullie delen.

Dit is mijn examenfoto uit 1954. Wat was ik trots op die tien voor godsdienst op mijn rapport. Maar ook mijn andere cijfers mochten er zijn hoor! Zeker als je bedenkt dat ik ook nog abactis was van de Christelijke Gymnasiasten Vereniging Concordia et Amicitia in Excelsis Deo.

1956. Ach ja, mijn studietijd. Ik studeerde politicologie en theologie. Wat een fijne tijd. Met mijn huisgenoten uit Huize Ezechiël, ons studentenhuis, zong ik graag psalmen na de avondmaaltijd. En daarna hup weer aan de studie! Maar een fijn stel waren we. Mieters om daar weer aan te denken.

In 1970 had ik mijn eerste baantje, als razende reporter van het blad CDActueel. Mooie tijden. Ik had stiekem een oogje op Jetty Braaksma van de boekhouding. Ik had haar graag een keer uit willen vragen, maar ze verloofde zich al snel met Harke-Jan Langebroek van personeelszaken.

1974, een heel andere tijd. Ik had mijn baan opgezegd en stortte me helemaal in het vrijwilligerswerk. Toen deze foto werd genomen was ik voorzitter van de stichting Jonge Gereformeerden Tegen Oorlog. Ik verdiende bij als assistent van Dick Passchier in het programma Spel zonder Grenzen.

Tja, 1998. Michel Montignac, kennen we hem nog? 'Ik ben slank want ik eet' van hem was toen mijn bijbel geworden. Nou, ik at tot ik een ons woog, maar ik viel er niet van af.

En hier is het alweer 2000. Wat een mooie tijd. Terrorisme bestond nog niet. De economie floreerde als nooit tevoren. En ik had al mijn spaargeld op aanraden van mijn beleggingsadviseur gestoken in Worldonline en Newconomy.

10 opmerkingen:

Jeska zei

Wat grappig!
Hoe kom je dáár nou weer op!
Op de foto uit 1970 heb je iets weg van Harry Bannink.

Jan Paul zei

Jahaa, maar ook een beetje op Michael Palin in die tijd als-ie een bril droeg.

Alexander zei

Hahahaha, ja, wat ontzettend grappig!!

marieke zei

sprakeloos...

Gina Vodegel zei

hahahaha. ik dacht toen ik de eerste foto zag, is dat de vader van Jan Paul? da's 1 gezicht :-)
daarna snapte ik het pas en de lol was er niet minder om.
het heeft ook iets Wim de Bie-achtigs, qua sfeertje.

de BBC had een reeks, Comedy Connections. heb toevallig 1 aflevering gezien waarin de samenwerking tussen Michael Palin en Terry Jones belicht werd. was leuk om te zien.

Gina Vodegel zei

ps, ik heb zelf ook even met die site gespeeld hahaha.

en dit is iets heel anders, maar ik vroeg me af of iemand hier van gehoord heeft? ik zocht naar informatie over een oud-burgemeester van Maastricht, Michels van Kessenich, kwam toen op een blog uit van een zekere Hans Smedema.

Vechten tegen het onbekende is op zijn zachtst uitgedrukt een mysterie dat bij eerste vluchtige kennismaking al lijkt te shockeren.

is het echt of....

Jan Paul zei

Raaaarrrrr verhaal. Ik heb geen idee wat ik er van moet denken...

Comedy Connections heb ik niet gezien, maar de BBC heeft nu ook een 'uitzending gemist' en daar is veel te bekijken.

ted zei

O,een nieuwe look! Fris, koel en zonder poespas.

coen zei

Lelijk ook.

Gina Vodegel zei

hahaha. is coen een passie of een adriaan..........?