dinsdag, juli 01, 2008

Plant

Goed. De plant heeft dan in onze afwezigheid de macht niet gegrepen, maar het scheelde niet veel. Kijk maar.

11 opmerkingen:

Jeska zei

Plant!
Ik vind hem leuk.
Maar als ik jou was zou ik met een woeste snoeischaar hem te lijf gaan voordat hij het glas uit je sponning duwt. Want daar is hij ongetwijfeld toe in staat!

Jan Paul zei

Ja dat gaan we ook maar doen.

bibi zei

We? We? Ik ben het er niet mee eens. Het is een geweldige uitvinding: je hebt planten in huis zonder dat je ze water hoeft te geven.

Jeska zei

Maar Bibi, wat doe je dan als hij je huis inneemt? Als hij dat doet, moet hij ook hypotheek meebetalen vind ik.

Alex heeft nog een vraag aan je. Hij wil graag weten wat de beste Mayonaise is.
Je vertelde het ooit op het blog maar het is me ontschoten. Ik moet in de hoek, ik weet het.

ted zei

Voor het oog is het heel mooi, zo'n plant die naar binnen groeit, maar hij drukt wel het hout en de stenen uit elkaar en kan dus voor lekkage gaan zorgen. Volgens mij kun je hem redelijk lang zijn gang laten gaan als je maar zorgt dat-ie niet gaat woekeren.

Ik wil me nergens mee bemoeien, maar de beste mayonaise is toch echt zelfgemaakte mayo. Wel opletten dat de kom volledig vetvrij is en dat alle ingrediënten op dezelfde kamertermperatuur zijn. En niet bang zijn dat-ie niet dik wordt, want dat doet hij niet meteen. Probleem bij zelfgemaakte mayo is wel dat het ei - dat je rauw verwerkt - besmet kan zijn met salmonella, maar daar schijnen oplossingen voor te zijn.

bibi zei

Ja, zelfgemaakt is natuurlijk lekker, maar aangezien ik elke dag wel mayonaise wil en soms meteen op een bepaald moment als ik honger heb dan is er geen tijd voor dat geklop. Dus dan is Devos Lemmens echt goed. En anders de biologische van Machandel. Ik heb overigens net weer een nieuwe ontdekt, hou je vast: de Mayonnaise (Frans dus met 2x 'n') Tentation van Maille. Nu is die mayonaise van Maille doorgaans zuur, maar de 'tentation' bij deze nieuwe smaak (er staat ook groot 'nouveau'op de pot) zit hem in de mascarpone die er onzichtbaar in is verwerkt. Na grondig onderzoek en het uitpluizen van alle ingredienten vond ik deze ongewone toevoeging pas. Maar ja Jeska, dan moet je helemaal naar Frankrijk reizen, want die smaak hebben ze hier niet.
Sorry voor de lange uitleg, maar ja, wie over mayonaise begint die raakt bij mij een gevoelige snaar.
Stokes is ook goed, maar heel duur. Succes hoor!
ps: je kunt ook mascarpone kopen en een potje Devos Lemmens citroen variant en je hebt de Maille Tentation.

Jeska zei

Dank, Bibi! Ik ga het hem meteen vertellen.

Zelfgemaakte mayonaise is heerlijk. Waar. Heb dat ook eens geprobeerd maar inderdaad niet zo handig als je het regelmatig eet.
Er staan nu vijf potten in de koeling, geen van allen had ‘het’
Ik zei tegen Alex: ‘Je moet het Bibi vragen,’ En zie daar!
Nogmaals dank!

Ingrid zei

Ha, mayonaise-junks!
Bibi, over een maandje zit ik weer in Frankrijk. Zal ik kijken of ik de potten Maille Tentation daar voor je kan inslaan? Of heb je zelf net een kuub meegenomen? (hoewel, die zijn over een maand toch wel bijna op? ;-) )

Hoe dan ook: dank voor de tip! Ik ga hem zelf ook zoeken en proeven. De gewone Maille mayonnaise vind ik ook wel lekker, maar vrij dun en inderdaad net iets aan de zure kant. Amora Dijonnaise blijft mijn favoriet.
Maar mascarpone erbij klinkt erg verleidelijk. Volgens mij is mascarpone gewoon de nieuwe mayo: dat is overal doorheen wel lekker.

bibi zei

Ingrid, dank, dat hoeft niet want ik heb ingeslagen. Maar een andere tip is, en dat is de herontdekking want ik ken hem al een aantal jaar maar had er zoveel van gegeten dat ik hem even niet meer kon zien, is de Miracel Whip. Ik geloof dat het Amerikaans is, maar in de Belgische supermarkt goed te krijgen. En in de grote Albert Heyns ook. Ik heb zojuist weer een potje geledigd (bij mijn vegetarisch burgertje op brood). Nou, wat een leuk onderwerp weer.

Gina zei

aaah, mayonaise!
vooral dat vleugje mascarpone lijkt me wel wat.
erg leuk om te lezen hihihi.
je begint bij een plant en het eindigt (of begint) met mayonaise.

Jan Paul zei

Bij Bibi eindigt het altijd bij mayonaise. Of het nu over planten, voetbal of de theorieën van Hegel gaat.