donderdag, juli 17, 2008

Koken met Baldrick

Je komt thuis van een dag hard werken, hebt zin in iets lekkers en... de ijskast is leeg. En de winkels zijn ook al dicht. Zul je net hebben. Gelukkig hoeft er niets aan de hand te zijn. Want je kunt precies hetzelfde doen als topkok Baldrick. Hij maakt de heerlijkste gerechten van helemaal niets. Hier enkele voorbeelden van koken à la Baldrick. Eenvoudig, lekker en voedzaam.

Neem nou zijn befaamde Rat au Van, bestaande uit niets anders dan een rat die door een bestelbusje overreden is.

Een goddelijke chocolade-rozijnentulband maak je heel eenvoudig: bestrooi een molshoop met konijnenkeutels. Bon appetit!

Nog meer rattenrecepten: Rat sauté:

Marineer de gevilde rat in een plas water tot hij verdronken is.
Grill hem onder een hete gloeilamp.
Eet smakelijk!

Rat Fricassée maak je ongeveer hetzelfde, maar dan met een iets grotere rat.

Bij feestelijke gelegenheden is Knolraap Surprise een aangename verrassing. Het enige dat je daarvoor nodig hebt is een verse knolraap. Klaar. (Het 'surprise-element' is dat er niets aan de knolraap is toegevoegd.)

Nóg verrassender is zijn Apple Crumble. Die bestaat namelijk uit een dode vis.

Koken kan zo eenvoudig zijn. All you need is a cunning plan...

3 opmerkingen:

ted zei

Ik weet niet zo goed wat ik met deze Baldrick moet en hoe hij op dit weblog verzeild is geraakt. Je wordt wel lekker gemaakt met overheerlijk klinkende gerechten, maar de bereidingswijze ontbreekt volledig. - Ik had zelf "niks"in huis dan wat aardappelen, tomaten en sardientjes. Ik heb de aardappels gekookt, in stukjes gesneden (warm toevoegen!) vermengd met partjes tomaat en daar sardientjes bijgelegd met een dressing van olie, azijn, peper, zout, beetje mosterd en wat ui. Snee brood erbij en klaar.

Jan Paul zei

Wellicht zijn de recepten van Baldrick alleen grappig als je hem kent uit Blackadder.

Baldrick had daarin geen kookrubriek, maar in elke aflevering zaten wel enkele culinaire vondsten. Er zijn er nog veel meer.

Ingrid zei

Ik wil wel een vervolg. Erg grappig!
Vooral rat au van.
Bij Rat au vin kan ik trouwens ook nog wel wat leuks bedenken.

Overigens, jouw recept klinkt echt lekker, Ted! 'Voorraadkasteten' kan heel lekker zijn.