maandag, juni 30, 2008

Mus

We zijn weer terug. Hoewel ik wel internet had heb ik weinig gepost. Aan de ene kant omdat internet heel traag was en niet altijd werkte. Aan de andere kant vanwege andere werkzaamheden. Zoals dit kuikentje. Hij lijkt op een mus en heet daarom ook zo.

Op het land waar wij verbleven is een grote kippenren. Overdag mogen die kippen vrij op het veld rondlopen, 's avonds gaan ze uit zichzelf weer de ren in en gaat de zaak op slot. Tot nu toe waren de vossen overdag altijd weggebleven. Maar een paar weken geleden ging het toch mis. Bijna geen enkele kip of haan overleefde het. Daarom waren er dringend nieuwe kippen en hanen nodig.

De afgelopen dagen plopten de kuikentjes een voor een uit hun machinaal verwarmde ei. Bijna allemaal, behalve mus. Mus wilde wel, maar kon niet. Daarom werd mus geholpen, maar helemaal lekker zag het er niet uit. Het beestje was totaal verfomfaaid en een pootje bloedde. In de natuur zou het geen schijn van kans maken en het was zelfs de vraag of het diertje met onze hulp zou overleven.

Tussen de andere kuikentjes zetten werkte niet, want die pikten allemaal aan zijn/haar bloedende pootje. En in z'n eentje kon het niet eens rechtop staan. Het was pas blij als je het oppakte en met twee handen verwarmde. En dat deden we dus de hele dag. Soms viel het in slaap, soms bewoog het een beetje, soms was het compleet in paniek. Maar zodra je je handen er omheen vouwde was alles weer goed.

's Nachts konden we het beestje natuurlijk niet opvangen. Daar ging het onder de warmtelamp. In een beschermend kooitje tussen de anderen. De eerste nacht heeft mus goed doorstaan. Maar daarna volgde een zware dag. De kuikentjes moesten allemaal mee naar Schiedam. Een rit van zo'n twaalf uur. Zou mus dát overleven?

Jawel. Gisteravond zat mus tussen de andere kuikentjes. Levend en wel, zonder kooi. Mus werd niet meer gepest. Integendeel. Mus was nu de grote baas.

Moe? Ziek, zwak misselijk? Leiderschapsproblemen? Tak & Schutten handoplegging en coaching helpt.

Uiteindelijk gaat het er dan ooit zo uitzien:

13 opmerkingen:

tak zei

Vooral als je heel harig bent kunnen we wonderen verrichten.

Ingrid zei

Welkom terug!
Geweldig dat jullie met jullie couveusehanden dit kuiken alsnog een vliegende start konden bezorgen! En wat een mooie foto!

Alexander zei

Dappere kip, die zo op je schouder balanceert! Terwijl er al een tijger op je shirt stond.

Maar hebben jullie die dringend-nodige mus (en andere kuikens) nou uit Frankrijk ontvoerd naar Schiedam??

jeska zei

Jee, wat een verhaal. Hoe vreemd, een minuut geleden zat ik achter een kalkoenkuiken aan, uitgebroed door een kip. Het leven is een wonder.

Jan Paul zei

De kuikentjes hebben nog intensieve zorg nodig, Alexander. Die krijgen ze van hun 'adoptieouders' in Schiedam (ook de eigenaren van het stuk land in Frankrijk waar wij bivakkeren). Die reizen om en om van Nederland naar Frankrijk en weer terug met een auto vol kuikens, eenden en een kip die Bibi heet (die op mijn schouder op de foto) en een haan.

marieke zei

Had ik al gezegd dat ik aura's glad strijk. Als je getroubleerd ben, zwaai ik dat zo weg. :)

Jan Paul zei

Ik was een keer op Dance Valley en daar zag ik mensen elkaar aura's masseren. Sterk spul dat Fisherman's Friend. (Ik dacht tenminste dat ze dat namen. Het zullen toch vast geen andere pilletjes zijn geweest?)

Gina zei

hahahahaha!

marieke zei

Ach Jan Paul, daar helpt geen lieve Fisherman's Friend aan. Het is gewoon een gave. Maar ik ben er heel bescheiden onder gebleven. :)

Jan Paul zei

Nou, mocht je in de toekomst nog weg willen bij het CPNB, dan kun je hier altijd nog je brood mee verdienen.

Er zijn vast heel wat mensen met een gekreukeld aura. Dat staat zo slordig, hè. En mijn strijkbout laat van die lelijke brandwonden achter.

Ingrid zei

Marieke, kun je ook aura's zien? Of doe je het op je gevoel?

marieke zei

Ik doe het volledig op gevoel. En geloof er zelf geen barst van, maar mijn collega's hebben er enorm baat bij. Het kan ook zijn dat het feit dat we altijd enorm moeten lachen als we dat doen het heilzame effect genereert. Misschien leuk onderzoekje.

marieke zei

PS Jan Paul, ik verdien er nu al grof geld mee. Dat snap je. Binnenkort open ik een website voor digitaal aurastrijken en open ik ook een sms-dienst.