maandag, mei 05, 2008

Heel erg dom of gewoon heel erg fout?

Vorige week werd bekend dat slachthuis Friesland Vlees in Leeuwarden moest sluiten omdat er geen klanten meer kwamen. Het slachthuis was in opspraak gekomen omdat een klokkenluider bekend had gemaakt wat voor wantoestanden er plaatsvonden. De directie heeft alles steeds ontkend. Nadat de klokkenluider aan de bel had getrokken heeft de AID strenge controles uitgevoerd bij het bedrijf, maar niets gevonden.

De voorzitter van de brancheverening voor slachterijen kwam ook even aan het woord. 'Er kunnen hier twee dingen aan de hand zijn,' zei hij. 'Of de controles van de AID zijn niet goed uitgevoerd of de klokkenluider heeft het hele verhaal verzonnen.'

Zou die voorzitter dat nou gemeend hebben? Zou hij de derde mogelijkheid over het hoofd hebben gezien? De meest voor de hand liggende mogelijkheid? Namelijk dat de medewerkers van het bedrijf zich sinds ze extra gecontroleerd werden zich natúúrlijk volledig aan de regels gingen houden?

Ik denk niet dat die voorzitter zo dom is. Ik denk dat hij liever heeft dat een malafide bedrijf blijft bestaan dan dat de waarheid aan het licht komt. Het wekt bij mij de indruk dat er wel degelijk iets aan de hand was. En dat hij dat niet erg vond.

Geen opmerkingen: