vrijdag, mei 23, 2008

BootlegTijdens de drooglegging in de jaren twintig ontdekt de Amerikaanse politie een smokkelroute langs de grens tussen de VS en Canada. Die route loopt door een tunnel van drie meter hoog en twee meter breed.

De politie krijgt een tip dat er zojuist een vrachtwagen vol drank via de sluiproute is gereden. Hij staat nu op een parkeerplaats bij een wegrestaurant. Elliot Ness neemt meteen poolshoogte. Op de parkeerplaats staan vier vrachtwagens.

Op het eerste gezicht lijkt geen van de wagens geschikt voor de smokkel.

Op wagen 1 staat: hoogte 3.05 meter. Ze meten het na en dat klopt.
Op wagen 2 staat: breedte 2.05 meter. Ook dat klopt.
Wagen 3 is zo krakkemikkig dat er nog niet eens een krat bier in vervoerd kan worden.
Wagen 4 is bedekt met zulke spinnenwebben dat er al maanden niet in gereden kan zijn.

Toch weet Elliot dat een van de vrachtwagens inderdaad de smokkelwagen is. En hij weet ook welke. Want het kan er maar een zijn. Maar welke? En waarom?

5 opmerkingen:

marjolijn zei

vrachtwagen 1. Je kunt een vrachtwagen wel lager maken (door lucht uit de banden te laten ontsnappen), maar niet smaller (hoewel dat met enige fantasie ook moet kunnen, zolang de wielen maar op dezelfde plaats blijven).

Jan Paul zei

Helemaal goed!

Anoniem zei

Zo. En nu wwer de gewone posts.

Gina zei

hahahaha.
ik vond deze hersenkrakers wel leuk, al wachtte ik gewoon de antwoorden af in plaats van zelf mee te denken.

Jan Paul zei

Qua kijkcijfers was het anders de beste week van het jaar, anonymous. Ook al heeft bijna iedereen dezelfde strategie gehanteerd als Gina. Maar dat is heel begrijpelijk omdat het niet de makkelijkste vragen waren.

Verder heb ik iets tegen 'anonymous' posten. Je kunt ook bij het vakje Name/URL een pseudoniem invullen. Dat is net zo anoniem, maar net iets sympathieker.