maandag, mei 12, 2008

Bezem

Goede schrijvers krijgen heel wat complimenten. Maar bij ons in de straat woont het leukste compliment: de hond Bezem. We hebben het nagevraagd: de hond is inderdaad vernoemt naar Bibi's boek. Het is een grote lieve labradorachtige hond die verder in niets op Bezem lijkt. Maar dat hoeft ook niet. Zo'n hond hebben we al in de straat: Sien.

7 opmerkingen:

Jan Paul zei

Dus je mag gerust je kat 'Jan Paul's weblog' noemen.

ted zei

Nu is het wachten op de eerste baby die naar het boek van Bibi wordt genoemd!

Jan Paul zei

Bezem van Lieshout? Of Rotjongens de Vries. Of Laika Tokkie.

marieke Verhoeven zei

O had ik dan niet verteld dat onze kat officieel Gijsbrecht (met dank aan de heer E van de Vendel) Camera loopt (met dank aan mevrouw Dumon Tak) JP's Blog (do I need to say more) Jouweniet (Biegel) Jip (Schmidt) heet? Volgens de man van wie we hem kochten heette hij koetjuh (met een streepje door de o en een dakje op de u). Maar dat klopte natuurlijk niet. Onze andere katten heten immers Daantje (Dahl) en Tommie (Lindgren). En de laatste is een ras... Dus moest hij heel veel namen. De stamboom hebben ze echter nog steeds niet opgestuurd. Zou hij te veel namen hebben?

O trouwens al die vernoemingen dat betekent wel dat de auteurs in kwestie speciale verplichtingen hebben jegens de vernoemde.

Jan Paul zei

Eh, wat voor verplichtingen?

marieke zei

nou, goede cadeaus voor zijn verjaardag enzo...

thea zei

En zeer regelmatige bezoekjes. En oppasdiensten als baas en bazin op vakantie gaan. Lijkt mij.