maandag, april 07, 2008

L. Ron Hubbard

Buitengewoon eng op de beurs in Bologna was een stand van scientology. Eng omdat de boeken er ontzettend gelikt uitzagen. De hoofdpersoon was telkens L. Ron Hubbard, de bedenker van de sekte. De ene keer was hij een cowboy, dan weer een ridder, dan weer een astronaut, maar altijd de grote held. Om eerlijk te zijn vond ik dat deze boeken steengoede covers hadden. Als ik als tienjarig jongetje op de beurs zou lopen, zou ik deze boeken gekozen hebben uit die tienduizenden andere. Een listige manier om kinderen dus in dat nare gedoe te storten.

Gek genoeg zijn er op internet geen plaatjes te vinden van deze covers. Ik heb heel lang gezocht, maar ze zijn er niet. Het - slechte - plaatje hierboven is uit een science fictionboek voor volwassenen. Uiteraard ook van Hubbard, die dit soort boeken schreef voordat hij de sekte begon. Maar waarom er geen enkele cover van deze boeken te vinden is (en wel die van vele andere boeken van hem) begrijp ik niet.

6 opmerkingen:

coen zei

Er is een geweldige South Park-aflevering over scientology.

coen zei

http://www.southparkstudios.com/clips/104274/?searchterm=Scientology

coen zei

http://www.southparkstudios.com/clips/155130/?searchterm=Scientology

coen zei

en natuurlijk
http://www.southparkstudios.com/clips/155090/

Jan Paul zei

Ik wil al een hele tijd iets schrijven over scientology, maar ik kom maar niet door die oersaaie materie heen. Deze filmpjes leggen alles een stuk helderder uit.

Kijk maar eens op Wikipedia bij 'L. Ron Hubbard' of 'Dianetics' en bepaal zelf of zij nou zo gek zijn of jij nou zo dom.

coen zei

En ook dit item uit de Basisbibliotheek is interessant:
http://www.dbnl.org/tekst/komr001stan01_01/