dinsdag, april 08, 2008

Echt of onecht?

Ik hou helemaal niet van natuurfilms waarin roofdieren een prooi doden, maar dit vind ik zo bijzonder dat ik het toch plaats. Een slang die een... (tja, wat is het eigenlijk?) uit het water vist en omhoog trekt. En nu de huiskamervraag. Is deze foto echt of onecht?

7 opmerkingen:

Jeska zei

Die slang redt de paashaas uit een rivier van chocolade. Tuurlijk is dat écht.

Jan Paul zei

Het kan ook dat de slang de paashaas mond-op-mond -beademing geeft, Jeska.

ted zei

Tja, de vraag is verwarrender dan de foto. Nou weet ik het niet, hoor. Die foto zal gemaakt zijn omdat-ie opvallend is, maar hij kan ook wel opvallend zijn omdát-ie in scène is gezet.

FRank zei

Ik vind de slang wel heel naadloos overgaan in iets houtachtigs. Ik stem onecht.

Het doet denken aan Wallensteins badkamer. Een gekke generaal uit Praag. Die wilde zo graag een druipsteengrot in zijn tuin dat hij een neppe liet bouwen. In die 'druipsteenmuur' zitten allemaal dierfiguren verwerkt.

thea zei

Ik kijk gewoon niet al te goed, want ik vind het weer eens heel eng. En het is avond, dus nu ga ik er vást over dromen. Brrr.
Kun je voor slangenpostjes niet gewoon een subsite maken?
Ik krijg ook nog steeds de rillingen denk aan dat éne hoofdstuk uit dat éne Kinderboekenweekgeschenk.
Ik ga nu even snel proberen om aan iets anders te denken.

Gina zei

toevallig gisteravond naar Life in Cold Blood van David Attenburough gekeken, daar kwam ook een slang in beeld die een hert naar binnen werkte. kreeg het er gelijk benauwd van! maar ja, een keer zo'n hap en je hoeft er zeker 1 jaar niet meer mee bezig te zijn, met eten.

dus ik geloof dit soort plaatjes wel, ja.

marieke zei

Hij kan het beest misschien wel op. Maar is het zwaartekrachttechnisch en volgens allerlei wetten van spierkracht en dergelijke mogelijk dat een slang zonder duidelijk grip dit beest naar boven kan slepen? En ik vraag me sterk af waarom hij het doet. Dit dier lijkt me al behoorlijk dood en ik heb nog niet gehoord van een slang die een dood beest optakelt en oppeuzelt.
Maar ja, ik ben dan ook geen expert.