dinsdag, februari 05, 2008

Neil Armstrong en een kogel

Over koken gesproken. Vannacht droomde ik dat iemand mij vertelde dat Neil Armstrong een methode had ontdekt om vlees te bereiden: door er kogels doorheen te schieten. Er zat een logica in, maar die weet ik niet meer. In mijn droom dacht ik meteen 'dit is een fantastisch onderwerp voor mijn blog. Dit móét ik onthouden'. En ik heb het de hele nacht onthouden. Elke keer als ik me omdraaide in mijn slaap dacht ik er aan. Om er de volgende ochtend achter te komen dat ik alles gedroomd had.

5 opmerkingen:

Jeska zei

Dromen zijn wonderlijk en Ongrijpbaar. Misschien vannacht het vervolg?

Ik moest gisteren iets opzoeken over interpunctie en zag (tot mijn verbazing) dat hierover veel te vertellen is. Wil je daar ook eens over bloggen?

Jan Paul zei

Ik weet helemaal niets van interpunctie, Jeska. Ik weet bijvoorbeeld niet of het zo moet:

Hij zei: 'Loop naar de maan.'

Of zo:

Hij zei: 'Loop naar de maan'.

Soms zoek ik het op, dan weet ik het een minuut, en dan ben ik het weer vergeten.

Wel een tip voor het plaatsen van komma's: lees de tekst hardop voor. Dat is niet alleen goed voor de interpunctie, maar ook voor de rest van de leesbaarheid.

Jeska zei

Oh, dank, je Jan Paul voor je uiteenzetting! Punt moet volgens mij voor het aanhalingsteken :-)

Maar ik bedoelde eigenlijk een soort historisch overzicht. Ik zag allemaal leuke feiten staan op wikipedia over interpunctie. Leek me 'n leuk onderwerp!

ted zei

Daar heb je redacteurs voor. Maar de punt moet vóór het aanhalingssluit-teken. Tip: maak er een uitroepteken of vraagteken van, en dan zie je meteen dat het raar is als dat ná het aanhalingssluit-teken komt. Maar ja, in andere talen hebben ze daar weer andere regels voor.

Jan Paul zei

Toen ik nog een pc had deed ik altijd maar wat. Dan veranderde mijn spellings-checker het weer in het omgekeerde, waarop ik het van de persklaarmaker weer terug moest veranderen.

Maar ik heb trouwens ook wel eens iets gelezen als:

Hij riep: 'Loop naar de maan!'.