vrijdag, februari 22, 2008

Idee?

Waar zal ik vandaag eens over gaan schrijven?

10 opmerkingen:

Edward zei

Over Brunei. Please. Ik weet niks over Brunei en jij bent er geweest!

Richard zei

Ik zou graag weten wat je moet doen als je midden in de jungle door een tarantula wordt gebeten en de dichtstbijzijnde dokter zo'n 500 kilometer verder op is en je je dus moet behelpen met de dingen die je in de jungle vindt en de ogenschijnlijk nutteloze zaken die zich in je rugzak bevinden.

Er is overigens geen haast bij.

Jan Paul zei

Okidoki.

Brunei vandaag. De tarantulabeet binnenkort.

Jan Paul zei

Wie heeft gisteren Floortje Dessing gezien in Turkmenistan? Was heel bijzonder.

Jeska zei

@Richard, Op zaterdagochtend (vroeg) op Discovery channel is een programma van een Bear Grylls. Die man is een lopende in-de-jungle-survival-tip. ken je het?

ted zei

Ik heb gisteren een deel gezien van Floortje Dessing in Turkmenistan met nog een stukje eraan vast dat ze naar Iran gaat. Vreemd, vrij troosteloos landschap. Vreemd ook hoe flinterdun de scheiding is tussen vrijheid en onvrijheid.

Jan Paul zei

Wat ik vooral zo interessant vond is die stad die ze zomaar in een paar jaar tijd in the middle of nowhere hadden neergestampt. Een complete stad van marmer met alles erop en eraan. Midden in de woestijn.

ted zei

Dan zou je eens naar Dubai moeten gaan: daar stampen ze marmeren wolkenkrabbers uit de grond alsof het zwammen zijn. En als je een boom ziet, dan ligt er een tuinslang bij verscholen om die boom van water te voorzien in de gortdroge woestijn.

ted zei

Wie vanuit Nederland met de trein naar België wil kan maar één route nemen, namelijk die via Roosendaal. Je kunt ook bij Maastricht de grens over, maar dan moet je via Luik reizen en dat is zes keer om. België ligt daardoor veel verder weg dan nodig is, want er ontbreekt slechts één stukje spoorweg waardoor Vlaanderen en Nederland veel beter op elkaar aan zouden sluiten, namelijk tussen Eindhoven en Overpelt. Met de trein zou dat rechtstreeks een half uurtje zijn, maar wie nu met de trein van Eindhoven naar Overpelt (of Hasselt) wil, moet via Dordrecht en Antwerpen reizen en dat duurt bijna 4 uur!
Wie op de kaart van België kijkt ziet dat er een klein stukje spoorlijn ligt dat vanuit Overpelt iets naar het noorden gaat, en daar houdt het ineens op. Kennelijk is er ooit wel eens gedacht om de lijn Eindhoven Overpelt te leggen, maar is dat er nooit van gekomen. Waarom niet? Wat is het geheim van Overpelt?

Jan Paul zei

Dat gaan we ook eens uitzoeken...