maandag, februari 25, 2008

De naakte cowboy (update)

Wie wel eens in New York is geweest heeft hem vast al eens gezien: 'the naked cowboy.' Hij staat er elke dag op Times Square, niet helemáál naakt overigens. Weer of geen weer, the naked cowboy zingt zijn liedjes. En niet onverdienstelijk trouwens. Als je hem geld wilt geven, dan moet je dat in z'n laarzen stoppen.

De naked cowboy is wereldberoemd. Zeker in Amerika. En daarom heeft Mars een campagne bedacht waarin iemand voorkomt die heel erg op de naked cowboy lijkt. Stetson, laarzen, kleine witte onderbroek en een gitaar. De echte maakte cowboy is not amused. Die outfit is zijn handelsmerk. Hij klaagt Mars daarom aan en wil zes miljoen dollar. Dat hoeven ze niet in zijn laarzen te stoppen.

Hieronder een foto van het gewraakte filmpje. De commercial is voor blauwe M&M's (dat is van moedermaatschappij Mars, vandaar dat ik dacht dat het voor de repen was). Het gaat om de nare blauwe M&M (rechts), die zich precies zo heeft uitgedost als de NC (links). Extra verveldend voor de naked cowboy is dat het filmpje permanent op een van de billboards op Times Square te zien is.

5 opmerkingen:

ted zei

Wie denkt: ik google effe op internet om deze cowboy te bekijken zonder gitaar ervoor - wat ikzelf nooit zou doen - kan het gerust laten. Op al die foto´s draagt hij een degelijke witte onderbroek waarop tekst geschreven staat.

Jeska zei

Goh, die kerel moet een immuunsysteem van New York tot Tokio hebben. écht iedere dag?

Jan Paul zei

Volgens mij staat hij er echt elke dag, Jeska. En je ziet dat hij zich zelfs niet door sneeuw laat tegenhouden...

Toen ik er was viel er natte sneeuw. Stond-ie ook nog gewoon te zingen. De dag ervoor was het nog zo'n zestien graden. Hij moet inderdaad een behoorlijke weerstand hebben!

coen zei

http://www.youtube.com/watch?v=dQ4FxlPYZD0
Interview met de cowboy over de zaak.

Jan Paul zei

Oh ja: zijne ongeklede cowboyheid heeft ook een website. www.nakedcowboy.com.