vrijdag, januari 18, 2008

Gewicht (door Jacobus Kervel)

De derde week van januari is meestal het moment dat de meeste mensen hun goede voornemens om af te vallen laten varen. Daarom een keer geen bijdrage over eten, maar over afvallen. Er wordt namelijk zoveel flauwekul over geschreven...

  • Allereerst, januari is niet de beste maand om af te vallen. In de winter zijn we automatisch iets waarder dan in de zomer. Zo heeft de natuur dat nu eenmaal geregeld.
  • Alle diëten die gebaseerd zijn op minder eten en meer bewegen werken. Van Bakker tot Montignac en Atkins. Het enige dat telt is dat je meer verbrandt dan opslaat. Bij die laatste twee zit overigens wel een gevaar, omdat ze te veel vet aanraden.
  • Het probleem van dit soort strenge diëten is dat je ze vol moet houden. Ga je weer over op je oude voedingspatroon, dan word je zelfs nog iets zwaarder dan je was. Ook dat heeft de natuur zo geregeld.
  • Theorieën over vetten en koolhydraten die niet gecombineerd mogen worden, koolhydraten die je 's avonds niet mag nemen omdat je ze niet meer verbrandt of verhalen over het feit dat koolhydraten slechter zijn dan vet zijn nooit wetenschappelijk bewezen. Integendeel. Ze kloppen gewoon niet.
  • Er bestaat geen enkel wondermiddel. Zie je een pot met wonderpillen? Een boek met als titel 'meer eten en toch afvallen'? Lekker laten liggen. Die 'zweetkleding' die je op de televisie ziet helpt voor nog geen 0.00000 procent.
  • Elke methode die op korte termijn voor flink gewichtsverlies zorgt is contraproductief.

1 opmerking:

Wim T zei

Ik heb deze diëten ook gevolgd, maar het werkt niet voldoende. Had altijd honger nu volg ik het mediteraan dieet,ik ben veel fitter en ik val af, en ik heb geen honger meer en het is ook nog lekker.