woensdag, januari 09, 2008

Elke dag kerst

Bij de meeste mensen zijn de kerstdecoraties alweer zorgvuldig opgeborgen. Over ruim elf maanden mogen ze weer. Maar de Brit Andy Park denkt daar anders over. Hij houdt ze nog even. Dat doet hij namelijk al vijftien jaar. Voor hem is het elke dag Kerst. En bij die versiering blijft het niet, hij víért het ook echt. Elke dag opnieuw.

Iedere dag koopt hij cadeautjes voor zichzelf die hij de volgende dag openmaakt. En iedere dag begint hij de dag met - Engelse kerstraditie - een glaasje sherry. Dan werkt hij een paar uur (Andy is elektricien) en vervolgens maakt hij zich klaar voor het uitgebreide kerstdiner, onderbroken door de toespraak van The Queen op video.

Zijn vrouw hield het uiteraard niet bij hem uit. Maar eenzaam is Andy zeker niet. Er zijn genoeg mensen die geregeld bij hem op bezoek willen komen en bijvoorbeeld op 23 april, 18 augustus of 31 december Kerst vieren.

Het grote voordeel is dat hij bijna elk jaar wel een witte Kerst heeft. Ik ben alleen benieuwd wat Andy met Pasen doet. En ik ben benieuwd of hij So this is Christmas van John Lennon nog wel trekt.

Geen opmerkingen: