donderdag, januari 24, 2008

Allemaal beestjes (door Morticia van Lichtekooien)

Goedendag. Laat ik mij eerst netjes aan u voorstellen. Mijn naam is Morticia van Lichtekooien en ik ben een buurvrouw van de postbode van de achternicht van Miebeth Zalfjes. Zodoende lees ik het blog van Jan Paul en ontaarden de bijdragen van Miebeth veelal in zinnelijk genot. Want wetenschap is zinvol. Zinrijk. Zinnig.

De wereld van vandaag boezemt angst in. Er verandert veel. En snel. Kon ik mijn haren vroeger rustig eens per week wassen, nu is een dagelijkse wasbeurt vrijwel obligaat. Het zit namelijk zo. Normaal gesproken vertoonde het douchewater weinig afwijkingen als ik na een eerste keer inschuimen mijn haren afspoelde. Maar op een gegeven moment gebeurden er rare dingen. Mijn haren schuimden al zonder shampoo. En toen de gloeilamp stuk ging, gaf mijn hoofd licht. Dat heb ik naderhand nog eens getest, maar het was een eenmalige gebeurtenis. Daarna was het eerste afspoelwater altijd donker en dus heel erg vuil. Ik schaamde me diep. En voelde me een smerig mens. Vervolgens ging ik op onderzoek uit. Want hoe komt het dat mijn haren zo snel vies worden?

Voordat ik u oeverloos vervelen ga met de bevindingen van dit onderzoek, wil ik vragen of ook u, beste lezer(es), last heeft van vieze haren. Zonder dat u door de modder rolt. Of voor het laatst 257 dagen geleden uw haren gewassen heeft. Ik zeg u, het is een teken aan de wand. Het gaat slecht met de wereld. Onze haren zitten vol miniscule entiteiten die zich gulzig laven aan de smerigheid en zich bovendien ook nog op ons hoofd als beesten vermenigvuldigen. Er komt een dag dat geen enkele shampoo daartegen opgewassen is.

2 opmerkingen:

Gomez zei

Morticia, mijn liefste, verzet je niet langer. Omhels het duister.

annelies zei

Behalve Morticia en Gomez zag ik ook Pig Pen van de Peanuts voor me... Ach, je moet maar zo denken: 'een schoon kind is een ziek kind'. Gaat misschien ook wel op voor volwassenen en andere Lichtekooien. Maar niet voor de wereld, want hoe viezer, hoe zieker.