maandag, november 05, 2007

Mooi

Normaal gesproken moet je naar Verweggistan om zulke mooie herstkleuren te zien. Maar dit jaar zijn ze in ons land ook prachtig. Heb je tijd over? Ga dan als de wiedeweerga de bossen in. Straks is het te laat.

Ik heb Miebeth opdracht gegeven om uit te zoeken hoe dat nou zit met die kleuren. Waarom zijn ze in andere landen vaak mooier? En waarom zijn ze nu bij ons zo uitzonderljk mooi?

7 opmerkingen:

Jeska zei

Het is heel mooi.
Het ruikt ook heel speciaal. De herfst. Op de een of andere manier moet ik altijd aan mijn kinderjaren denken als ik deze geur ruik.

ted zei

Waarom die kleuren nu bij ons zo mooi zijn? Dat weet toch iedereen? Omdat de Premium Autumn Collection-verven bij de kabouterhubo in de bonusaanbieding zijn natuurlijk.

Jeska zei

Jaaaaa! Ted!
Geweldig. De Kabouterhubo!

Jan Paul zei

Volgens mij waart de geest van Bob Ross over Nederland en heeft hij alle bomen besprenkeld met Cadmium Yellow en Van Dyke Brown.

bibi zei

En wat ritselen die blaadjes lekker. Ik was weer even in het bos (met de hardloop gympen) en het was echt wondermooi.

sien zei

Waar hebbe julie hut over? ik zie heelemaal geen kluer.

Ingrid zei

O, wat is de herfst toch mooi!
Die felle herfstkleuren (New England staat erom bekend) hebben geloof ik iets te maken met de temperaturen. Koude nachten. Daar komt de rode kleurstof meer door naar boven. Maar dat weet Miebeth vast allemaal veel preciezer, dus ga ik me op haar uitleg verheugen.

De alternatieve verklaringen vind ik minstens zo leuk. Ik zie die kaboutertjes al de boom in klimmen druk blaadjes verven. (Jeska, héél gek, maar die kaboutertjes zie ik ineens op jouw manier getekend. Geen hint hoor...welnee)

Hé Sien, ook zonder kleur zijn herfstblaadjes toch leuk? Om lekker doorheen te rauzen en ritselen? Mijn hond vond dat vroeger echt geweldig. Ik denk ook omdat de blaadjes zo lekker kietelden aan zijn buik. Ik had namelijk een Franse basset, die staan laag op de poten.