maandag, november 26, 2007

Dominos D-DiasTja. Wat tientallen mussenmeppers in Nederland niet kunnen, kunnen de mensen in dit kleine dorpje wel.

Het is reclame voor voor Guiness. Het verband tussen bier en dominosteentjes in een Zuid-Amerikaans dorpje is mij nog niet helemaal duidelijk. Maar dat geeft niet.

5 opmerkingen:

ted zei

Je kunt zó zien dat het hartstikke gemonteerd is! :-)

Heb je je nieuwe boek al vast gehad?

Jan Paul zei

Ik kreeg het boek vrijdag in mijn handen van de uitgeefster bij de prijsuitreiking.

Dat hadden we zo bedacht omdat op die manier alle kinderboekwinkeleigenaren het boek ook konden zien. Er kwamen dan ook veel ooh´s en aah´s, maar daar bleef het bij.

Want ze gaan er van uit dat een boek over 020 niet interessant is voor mensen uit bijvoorbeeld 010, 070 of 030.

Het wachten is dus nog op een recensie waarin komt te staan dat het boek over veel meer gaat dan Amsterdam alleen. Het is een geschiedenisboek over (stads)kinderen in de laatste duizend jaar.

Jeska zei

Ik denk dat er wel meer interesse is buiten het 020-gebied, Jan Paul. De stad Amsterdam heeft toch altijd iets magisch, ook in het buitenland. Dus ik hoop van harte voor je dat het boek vertaald zal gaan worden.

Jan Paul zei

Mijn uitgeefster heeft op de Buchmesse staan praten als Brugman (in het boek staat ook waar die uitdrukking vandaan komt), maar ik vrees zonder resultaat.

Ik zag in bologna ooit een onvoorstelbaar mooi boek over Parijs. Maar dat heeft ons land ook nooit bereikt. Al kan dat ook aan de tekst liggen, want ik had alleen naar de plaatjes gekeken.

ted zei

Ik zag daar een keer een erg leuk prentenboek over Europa, leuk om te vertalen, maar in de hoek van de Noordzee bestond niks, volgens dat boek; je had Parijs en Londen en Berlijn, maar het gebied waar in werkelijkheid Amsterdam, Antwerpen en Brussel liggen, was leeg, alsof het onontdekt gebied was: één groot weiland.
Ik zei: O, wij bestáán niet! En toen heb ik het boek teruggelegd.