maandag, oktober 15, 2007

Ik maak nooit iets mee

Ik maak nooit iets mee. Behalve dan afgelopen vrijdag, toen ik in een tram met allerlei schoolkinderen zat. We reden door de Leidsestraat en één kind riep: ´Kijk! Daar! Daar kun je Björn Borg ondergoed kopen!´ ´Waar? Waar?´ gilde de rest, buiten zinnen van opwinding. En zo lang als ze konden bleven ze met open monden naar de etalage staren.

En behalve zaterdag. Want toen liep ik door het Vondelpark. De zon toverde een prachtige gouden glans op de bladeren. ´This is the most beautiful place I have ever seen´, zei een Amerikaan tegen zijn vriend. Wat voor paddo´s heeft díé gebruikt, dacht ik bij mezelf. Maar ik keek eens om me heen en begreep hem wel. Het was er inderdaad erg mooi. Sindsdien vind ik het Vondelpark een stuk mooier dan voorheen. Toch zijn er miljoenen mooiere plekken.

En behalve vandaag. Ik liep met Sien naar het park en kwam een leuk ventje tegen. In de ene hand had hij de hand van zijn moeder, in de andere een boterham. ´Mama, ik wil mijn boterham niet meer,´ zei hij. ´Je moet hem toch echt opeten,´ zei zijn moeder. In negen van de tien gevallen gaan kinderen dan zeuren. Maar dit jongetje niet. Daardoor werd hij nóg leuker. Ik keek even later nog eens om. Hij had geen boterham meer in zijn hand. Toen keek ik naar Sien, die net de laatste hap doorslikte.

7 opmerkingen:

Thomas zei

Mooi!
En fijn dat het ook een klein beetje een ode is aan dat geweldig leuke boek van Guus Middag!

Gina zei

hahahaha.
je kunt altijd nog stand-up comedy gaan doen als je de schrijverijen beu wordt, Jan Paul. je timing was in deze in ieder geval perfect!

ted zei

Gefeliciteerd met je 1-jarig bestaan!

Jeska zei

G E F E L I C I T E E R D !
van harte, Jan Paul en nog veeeele jaren!

bibi zei

Hee waar ben je nou? Zit ik hier met koffie en taart!
Ik moest heel erg lachen om je stukje. Ik ging net als Gina van hahahaha door de kamer. Het vlammetje van het kaarsje op de taart waaide er van uit.

Jan Paul zei

Dank allemaal!

Gina zei

hey ja, proficiat!

en taart, wat voor taart....?
snel naar de andere stukjes om te lezen etc