zondag, september 02, 2007

Mijn Zomergasten (Slot slot)

Nee, ik verwacht niet dat jullie het volle filmpje gaan uitkijken. Ik ga dat nog wel doen. Want Michael Palin is mijn grootste held. Onvoorstelbaar grappig, maar ook serieus als het moet, every inch a gentleman, integer, onvoorstelbaar grappig en nog veel meer. Zoals onvoorstelbaar grappig.

Ooit kreeg ik als verjaardagscadeau van de lieve Q. een kaartje voor een lezing van Michael Palin in de Rode Hoed. Uiteraard wilde ik daarna een gesigneerd exemplaar van zijn boek. Maar ik was niet de enige. De hele zaal wilde een gesigneerd exemplaar. En wij zaten boven, dus we zouden achteraan in de rij staan. Michael Palin raakte bovendien licht in paniek bij het zien van alle die mensen met een boek onder hun arm.

De organisator vertelde daarom snel dat Palin de volgende ochtend ook bij Scheltema zou signeren. Dat leek me een beter plan.

Ik word elke ochtend vroeg wakker. Daarom heb ik me in mijn leven drie keer verslapen. Die dag was een van die keren.

5 opmerkingen:

teuntje zei

Met een huis vol mensen kom ik er even niet aan toe om jouw hele Zomergastenserie te bekijken, Jan Paul, maar ik ga dat zeker morgen of overmorgen uitvoerig doen! (In de hoop dat er dan weer rust is aan het koppetje...)
Alvast bedankt, want van die vorige series heb ik hier ook genoten.

Jeska zei

Ik zag dat je Michael Palin ook bovenaan op je 'Canna-diner-lijstje' had gezet.
Heb je alles van hem gezien? Ook die hele reis-serie? Around the world in 80 days, heette het geloof ik.

Wat zal je er de pest in hebben gehad dat je je verslapen had, zeg! Doe je aan wekkers?
Ik ben ook altijd vroeg op. Maar zet toch die wekker. Ondingen zijn het maar effectief.

Jan Paul zei

Nou hij heeft zelfs nog meer gemaakt: Hemingway Adventure, Pole to Pole, Full Circle en volgens mij vergeet ik er nog een. Het was altijd de moeite waard. Al heb ik niet elke aflevering gezien.

teuntje zei

Prachtige uitzending! Ik heb deze film inmiddels helemaal gezien. Ik lees Michael Palin's Diaries en aan beter illustratiemateriaal had je me niet kunnen helpen... Alleen iemand die van aard zo serieus en integer is kan zo goed de absurditeit van het leven zien en verbeelden, denk ik wel eens.

Diana zei

Ik kwam toevallig je blog tegen via google op zoek naar informatie over lezingen van Michael Palin en wat blijkt; 29 november komt hij weer naar de Rode Hoed om een lezing te geven.