woensdag, september 26, 2007

George W

Het is nog erger dan we dachten. Of het is in elk geval precies zo erg als we dachten. Dat bleek toen per ongeluk de verkeerde versie van een speech van George bush op de site van de VN verscheen. Het was niet de officiële versie, zoals die op de site had moeten staan. maar het was de speciale versie zoals Bush die moest voorlezen. En deze tekst stond vol met schokkende fonetische aanwijzingen. De president van de Verenigde Staten wist niet uit zijn hoofd hoe hij namen als Sarkozy (Sar-KO-zee) en Murgabe (Mu-GAH-bee) of plaatsnamen als Harare (Har-RAR-ray) moest uitspreken. Nog geen twee weken nadat hij – nota bene ín Sydney – telkens Austrian zei wanneer hij Australian bedoelde. Enfin. Een jaartje geduld nog. En dan komt alles weer goed.

4 opmerkingen:

Jeska zei

Blehhh Bush!
Een engerd, dat is het.
En een sufferd.
En… en… nog veel meer.
Bleh!

Jeska zei

Nou zeg! Bromt nou niemand mee op die Bush?

Ingrid zei

Je hebt hélemaal gelijk, Jeska. Bush is een sukkel, en de helft van de Amerikanen schaamt zich (terecht) kapot dat hij president is geworden. Eigenlijk is het sop de kool niet waard, maar voor jou mopper ik graag even mee natuulijk.
Grrrmmbll!

ted zei

Bij ons kunnen ze er ook wat van: Balkenende heeft zo mooi op een bel gehamerd bij de Amerikaanse beurs, dat ze ervoor klapten. Het kwam zelfs op het journaal! Hij keek ook heel blij dat het hem gelukt was.