woensdag, september 05, 2007

De perfecte moord (door Miebeth Zalfjes)

Last van een nare schuldeiser? Dringend een erfenis nodig? Of heeft u een andere reden voor moord? Pleeg dan de perfecte moord. Dat is helemaal niet zo moeilijk. En u hoeft echt niet naar de winkel voor een pistool of een potje arsenicum. Een bezoekje aan een bos of een bloemist is voldoende.

In de lente bloeit er overal volop vingerhoedskruid. En een heel klein beetje glycoside digoxine uit het blad is al genoeg. Serveer het bijvoorbeeld in een heerlijke lollo rosso-salade met honing-mosterdressing.

Voor de absolute perfecte moord is iets meer tijd nodig. Word imker. Wacht tot de rododendrons in bloei staan en zorg dat de bijen alleen rododendronhoning verzamelen. Een theelepeltje van deze honing in de thee van uw slachtoffer will do the job.

Moet het snel en simpel? Ga naar uw tuincentrum. Koop grote narcisbollen. Leg er een paar tussen de uien van uw slachtoffer (het verschil is bij de juiste soort nauwelijks te zien). En wacht tot uw vijand goulash of uiensoep eet.

12 opmerkingen:

Ingrid zei

Rattengif door de stamppot of aftreksel van arsenicumvliegenstrips door de kruidenthee...

Miebeth, waren de Agatha-Christie- vijflingen in de aanbieding, of had je gewoon een macabere bui? (of geld nodig?)

Gevaarlijk onderwerp! Voor je het weet ben je medeplichtig aan moord.

Miebeth Zalfjes zei

Voor een beetje patholoog-anatoom is rattengif of arsenicum geen uitdaging. Maar een 'foutje' of 'vergissing' met de lokale flora is zo gemaakt...

Ingrid zei

Ja, dat is waar, en het valt minder op dan een giftige paddestoel. Die zijn meestal zo opvallend dat je wel kleurenblind moet zijn om dat niet op te merken.
Maar die narcisbollen, smaken die dan ook naar ui? En ga je er ook van huilen? Anders vallen ze alsnog door de mand.

ted zei

De vraag is wel: met welk doel heeft Miebeth deze gegevens verzameld?

Wat altijd tot mijn verbeelding is blijven spreken, is de moord in een verhaal van Roald Dahl waarin iemand wordt vermoord met een lamsbout uit de vriezer, waarna het moordwapen ontdooid en gebraden wordt opgepeuzeld door de politie.

Jeska zei

En wat is het beste moord-outfit?
Een spijkerbroek is wat gewoontjes…
Een slobbertrui is handig om dingen in te verstoppen, maar de kans dat je ergens aan blijft hangen is te groot. Misschien strakke kleding? Zwart als de nacht, hoge hakken? Dat heeft wel een hoog Hollywood gehalte…

Jan Paul zei

If you have a problem - and you can find her - maybe you can hire Miebeth Zalfjes...

Een grote ijspegel kan trouwens ook. Zo smelt het moordwapen letterlijk als sneeuw voor de zon.

Miebeth Zalfjes zei

Een outfit van kunstmatig spinrag, Jeska. Daar komt geen kogel doorheen.

bibi zei

Jan Paul, euh zullen we vanavond uit eten gaan?

Jan Paul zei

Da's goed. Affourtit?

bibi zei

Dat wil ik wel, maar ik ben bang dat je dan al contact hebt gehad met de kok en hem misschien wel wat kruiden van Miebeth hebt gegeven. Ik word opeens heel wantrouwig. Ik zoek wel iets uit. Laat je maar verrassen (gnagna).

Jan Paul zei

Het feit dat ik maandenlang boeken las over forensische opsporingstechnieken heeft je nooit bang gemaakt. Maar nu mijn wetenschappelijk medewerkster een stukje heeft geschreven over bloemetjes vertrouw je me niet meer...?

Ik weet trouwens veel meer dan Miebeth.

Miebeth Zalfjes zei

Hou jezelf maar voor de gek, Jan Paul.