vrijdag, september 14, 2007

Daadkracht


Natuurlijk moeten we geld aan het Wereldnatuurfonds geven. En natuurlijk moeten we ons best doen om zo veel mogelijk dieren en planten te redden. Maar sommige diersoorten maken het er echt zelf naar. Het moet niet van één kant komen, vind ik. Met de mentaliteit die deze dieren hier tonen vraag je gewoon om uit te sterven. Waar is de daadkracht? Het lijkt het Nederlands elftal wel. Tss.

5 opmerkingen:

Jan Paul zei

En die opstelling deugt natuurlijk ook niet. Ik zou Wang Wang in de voorhoede zetten, Ling Ling op rechts en Wei Wei achterin. Maar ja.

FRank zei

Ik vind dat je hier erg zwart-wit over denkt, Jan-Paul.

Jan Paul zei

Denk ík zwart-wit? Ik zie hier duidelijk een stel luie volgevreten panda´s die maar al te graag de miljoenen incasseren van het WNF. Dit is duidelijk de bamboegeneratie.

Er gaan sowieso belachelijke bedragen rond in de pandawereld. Met transfers van de ene naar de andere dierentuin gaan belachelijke bedragen gemoeid. Komt allemaal door die hebberige pandamakelaars met hun grijpgrage vingertjes.

FRank zei

Ja.
Ja, dat bedoel ik dus.
Dat is dus precies wat ik bedoel.
Geen enkel gevoel voor nuance.

Weet jij hoeveel moeite het een panda kost om zo lui te zijn? Weet jij hoeveel training daar in gaat zitten? Maar daar lees ik natuurlijk weer niks over.
De hele dag niks doen en bamboe eten, dat is een lijdensweg. Maar voor een panda is het de enige manier om ook maar iets van geld binnen te krijgen.

Erg veel geld, dat zal ik onmiddelijk toegeven, maar is dat de schuld van de panda's? Is dat nou de schuld van de panda's?
Neen, zeg ik ! Neen!

Gina zei

en niet alleen het WNF. wat denk je van dat automerk, de boodschappenwagen van menig jong (of iets minder jong) moedertje, een autootje dat derdehands maar nog oh zo goed ter wiel is? geen wonder dat die panda's op z'n bamboes rusten.
ze zijn gewoon slim. een wolf in pandakleren.