dinsdag, augustus 07, 2007

Stank

De Britten hebben het al en wij krijgen het nog: een rookverbod in cafés. Eindelijk verlost van de rook in je kleren als niet-roker na een dagje stappen. En geen last meer van de stank tijdens het uitgaan. Toch? Nou, nee. Want na ruim een maand rookonthouding in de pubs blijkt dat er ook nadelen kleven aan het verbod. De rook heeft eeuwenlang de geur van schraal bier, zweet en vette barhappen gemaskeerd. De pubs zijn daarom dringend op zoek naar nieuwe geurtjes om de stank te verdrijven. Lavendel en dennengeur zijn al afgevallen. De hoop is nu gevestigd op leder.

14 opmerkingen:

annelies zei

De Ieren hebben hun eigen oplossing. Die hebben het buiten de pub gezocht, met overdekte rook- en drinkplekken, en als het koud is terrasverwarming. Zodat alle gasten daar nu saamhorig het binnenpubse rookverbod verslaan en gezellig doorpaffen en -drinken. Over stank geen klacht gehoord. Best een vreedzaam volk ;-)

ted zei

Ik mis het nog wel eens, hoor, dat met een andere roker wegkruipen in een hoekje om samen samenzweerderig te paffen. Toch ben ik nog steeds blij dat ik destijds gestopt ben en die 250.000 sigaretten niet gerookt heb die ik wél gerookt zou hebben als ik niet gestopt was.

Jan Paul zei

Klinkt best leuk, bier drinken op een verwarmd terras. Maar in Amsterdam zou je in de kou staan omdat verwarmde terrassen daar niet meer mogen.

250.000 sigaretten is trouwens aardig wat. Ik heb nooit gerookt, maar denk wel eens heel kort aan het kapitaal dat ik vergaard zou hebben als ik geheelonthouder was geweest. Heel kort. Want zo leuk is het nou ook weer niet dat ik de Quote 500 lijst om die reden nooit heb gehaald.

Jeska zei

Als Miebeth dit als een uitdaging ziet kunnen we misschien de krachten bundelen en een
Zweetvreter ontwerpen. Deze machine kan aan het begin van de café-ingang worden geplaatst. Het is wellicht ook mogelijk om Olivijn in te zetten om de plakkerige vetmoleculen te vangen. (dit verlangt nader onderzoek.) De verschraalde bierlucht kunnen we verschalken en opslaan in spuitbussen. Dat kunnen we verkopen om eh…eh… Mijn ideeën zijn op…

teuntje zei

Ja hallo, we zijn dus niet op aarde om zwartkijkerig van het niet mogen genieten van welk genotmiddel ook knieperig kapitaal te vergaren (en daar heus ook niet de hemel mee te verdienen) hoor Jan Paul. Proost!

teuntje zei

@ Jeska:

om... eh... drank en sigaretten van te kopen?
:-))

Miebeth Zalfjes zei

Olivijn helpt niet tegen alles Jeska. Ik denk dat de geur van leder beter werkt. Wat dat betreft hebben sommige cafés al een licht voordeel.

Jeska zei

Hm… Miebeth misschien heb je gelijk. Maar heb je het al geprobeerd? Want vasthouden aan de geijkte ideeën zorgt immers niet voor vooruitgang.
Leder is wel deftig en zo. Maar wat denk je dat de koe van dit idee vindt?

Miebeth Zalfjes zei

De koe zal het prima vinden Jeska. Er zit net zoveel koe in lederspray als er lavendelblaadjes in lavendelgeur zitten: geen.

coen zei

Als onlangs gestopte roker moet ik helaas toegeven dat ik met de rokers naar buiten ga om nog wat van die heerlijke stank op te kunnen snuiven.

Jeska zei

Ah, dan is het goed, als men dan ook neplederen zetels neerzet dan ben ik gerust.

ted zei

Nou, dat genieten van rook als je zelf niet meer rookt gaat gauw over, hoor!

coen zei

@Ted: nu al dik twee maanden.
Ik verlang ook nog steeds naar suiker, terwijl ik al tijden zoetjes gebruik.

ted zei

Heel goed van je, Coen! Dan ben je nu allang over de moeilijkste periode heen!