zaterdag, augustus 11, 2007

Mijn Zomergasten XVII

Ik hou van filmmuziek. Het is een genre dat met geen enkel ander genre te vergelijken is. Het is geen klassiek en zeker geen pop, maar het is wel mooi. In Nederland hadden we Rogier van Otterloo (Turks Fruit met de schitterende harmonica van Toots Thielemans). Deze muziek is van Maurice Jarre, de vader van Jean Michel. Hij komt uit de film ´Witness´. Misschien vind je het intro wat saai, maar zet hem dan even vooruit naar 04:02. Daar begint ´Building the barn´, een mooie scène met overrompelende muziek. Alleen helaas niet op een groot scherm met Dolby Surround. Maar gelukkig heeft iemand de moeite genomen om het in stereo op internet te zetten. Leve Iammariko.

1 opmerking:

Jan Paul zei

Het klokje loopt ineens terug, dus die 04:02 klopt niet helemaal meer.

Maar het schijnt dat Harrison Ford deze scène er zelf in heeft laten schrijven. In de tijd dat hij nog geen succesvol acteur was, verdiende hij zijn geld als timmerman. Dat is te zien. En het leverde in elk geval een schitterende scène op.

Stiekem gebeurt er in dit fragment ook heel veel, maar daarvoor moet je de film kennen. Het was een van mijn favoriete films, maar ik vrees dat hij erg gedateerd is.