zaterdag, augustus 11, 2007

Mijn Zomergasten XIX

Er zijn natuurlijk meer grote filmcomponisten. Maar in mijn ogen zijn de grote drie Ennio Morricone, Maurice Jarre en deze man: Ryuichi Sakamoto. In deze film, Merry Christmas Mr. Lawrence, speelde hij ook een hoofdrol naast David Bowie. De zang is overigens niet van David Bowie, maar van David Sylvian.

9 opmerkingen:

Lilli zei

Sakamoto is fantastisch!!! Ik heb de meeste van zijn cd's in huis, ze zijn allemaal prachtig. Hij heeft ook de soundtrack voor de film little Buddha gemaakt, heb je die wel eens gehoord?

En trouwens, David Sylvian ben ik ook groot fan van. Jammer dat Sylvian de laatste tijd steeds hetzelfde trucje uithaalt...

Jan Paul zei

De muziek van Little Buddha ken ik eigenlijk niet. Wel van The Last Emperor, samen met David Byrne (een boel Davids vandaag), ook erg mooi.

Ik heb Sakamoto een keer live gezien in Carré en Sylvian in Vredenburg. Ik ben het met je eens dat het nu wat minder is geworden. Mijn favoriete periode was Japan en daarna Brilliant Trees.

Jan Paul zei

Meteen de muziek van little buddha opgezocht op Youtube. Schitterend.

Lilli zei

Wat Sylvian betref kan ik 'Secrets of the Beehive' ook erg waarderen ;-).

teuntje zei

't Is eigenlijk te mooi weer om binnen te zitten, maar het is je weer gelukt om me gefascineerd en blij bij de computer te houden met je zomergasten, Jan Paul!

Jan Paul zei

Welke van de drie sprak jou het meest aan, Teuntje?

ted zei

Hé, David Sylvian-fans! Ik dacht dat ik de enige was! NIGHTPORTER uit de Japantijd blijft toch wel het mooist, RED GUITAR (Brilliant trees) óók mooi, en SEPTEMBER van Beehive prachtig, maar als elpee toch al wat minder. Heb in jaren niks meer van hem gehoord...

Jan Paul zei

Hij heeft nog heel veel gedaan, Ted. Maar Lilli heeft gelijk, het is niet meer zo verrassend als vroeger.

Onder de naam Rain Tree Crow is heel Japan nog eens bij elkaar gekomen. Ik heb het wel, maar draai het eigenlijk zelden.

Ingrid zei

Het vervelende van op vakantie gaan, is dat je zoveel leuks mist. Het fijne van thuiskomen, is dat je het kunt inhalen. (hopelijk lees jij ook nog mee, Jan Paul?)

Jan Paul, hoera, ook jij filmmuziekliefhebber! Sakamoto is hier een grote favoriet. Vooral de muziek van the Sheltering Sky, ken je die?
David Sylvian vind ik ook mooi, mag ik alleen niet draaien van mijn lief, die valt erbij in slaap.