zaterdag, augustus 04, 2007

Mijn Zomergasten XIV

De muziek van Mylène Farmer wordt gecomponeerd door Laurent Boutonnat. Boutonnat wilde eigenlijk filmregisseur worden. Maar een succesvolle regisseur, dat word je niet zomaar van de ene op de andere dag. Daarom besloot hij om videoclips te maken. En voor een videoclip heb je muziek nodig. Die maakte hij daarom maar zelf. Hij had alleen nog een zangeres nodig. Het liefst een zangeres met een nogal dramatische uitstraling. Toen hij het jonge fotomodel Mylène zag, was hij meteen verkocht. Dát was ´r.

De eerste grote clip die ze maakten was het op de film ´Barry Lyndon´ geïnspireerde Libertine (http://youtube.com/watch?v=ytt25ANpOHk) . Dat werd een redelijk succes. Daarna volgden eigenlijk alleen maar enorme hits in Frankrijk. Zij is de enige artieste van wie alle (live) cd´s en dvd´s platina zijn geworden. En dat zijn er heel wat.

Door dat gigantische succes had hij genoeg geld om een eigen grote speelfilm te maken. Dat werd ´Giorgino´ met Mylène in de hoofdrol. Zelden zijn een film en een hoofdrolspeelster zo afgekraakt. Toch maar weer muziek maken dus. En dat doet hij dus nog steeds. Met enorm succes. Overigens is er dit jaar een film van hem uitgekomen die een enorme kaskraker werd: ´Jacquou le Croquant´. Het is hem dus toch gelukt. Het nummer uit filmpje XII is van de soundtrack.

Deze clip is erg typerend voor Mylène en Boutonnat. In de meeste clips is ze dood, gaat ze dood of bloedt ze halfdood. In de andere clips is ze naakt of doet ze iets met een kruis. Deze clip is uit de jaren tachtig en enorm gedateerd. Maar let vooral op de stem van de zanger: Jean Louis Murat. Prachtig. Had ik maar één zo´n stemband...

Geen opmerkingen: