zondag, juli 15, 2007

Zomergasten IV

Door dit filmpje heb ik zojuist een aankoop gedaan van 144 euro: de complete serie van La Piovra. Op dit filmpje is niets te zien, maar je hoort wel de muziek van Morricone. Het is de beste soundtrack bij een serie ooit. Vol dissonanten. Hier en daar vals. En toch prachtig. Perfect passend bij de serie. Het verhaal, het acteerwerk en de muziek knijpen vanaf de eerste minuut je keel dicht en laten je niet meer los. Als de aflevering voorbij is zit je verbijsterd voor je uit te staren.

De serie gaat over de maffia - hoort met één f, maar moet tegenwoordig met twee - en is onvoorstelbaar realistisch. Zo realistisch zelfs dat de RAI even heeft overwogen om hem te stoppen. Want de maffia won het te vaak van justitie. Net als in de werkelijkheid. Misdaad loont in Italië.

Er zijn veel goede televisieseries geweest en die zijn niet met elkaar te vergelijken. Maar in zijn soort was La Piovra de beste. Verreweg.

4 opmerkingen:

ted zei

Pff, het zou waanzinnigmooizomerweer worden vandaag en nou zitten we vanwege de regen naar filmpjes op jouw weblog te kijken! Oók leuk, daar niet van, maar ik wil een beetje zón!

Jeska zei

Ha! Twee zielen, één gedachte.
Met een boek in de tuin was mijn plan.
Nu zit ik met filmpjes binnen.
Ik ben overigens eerst hardnekkig in de regendruppels blijven zitten. Maar de zon trapte er niet in.
Filmpjes kijken is inderdaad ook leuk, dus ik ga eens ontdekken of het 144 Euro waard is :-)

teuntje zei

Ik ben héél blij met al deze links, die vanzelf de zon laten schijnen.

Onno zei

Val toevallig in deze weblog. De dood van Corrado Cattani, ik heb twee dagen lopen janken vanwege een tv serie. Ben met je eens dat het indrdaad de beste tv serie ooit was.