maandag, juli 16, 2007

Tralala jubel

Wij passen momenteel op het huisje van een Philip Hopman, dichtbij zee. Hij heeft daar drie houten puzzels - veel moeilijkere dan de afgebeelde puzzel trouwens. Nou jeukten mijn vingers al die tijd om ze uit elkaar te halen en op te lossen. Maar ik durfde niet uit angst dat ik ze niet meer in elkaar kon zetten. Gelukkig waren Bibi´s neefjes hier vorige week. En in minder dan een minuscule fractie van een split-second had een van hen ze al uit elkaar gehaald.

En natuurlijk kon hij hem niet meer in elkaar zetten.

Maar wij ook niet.

En Philip dus wel.

Kortom Philip was dus slimmer dan wij.

Tot een uur geleden, want ik heb hem uiteindelijk opgelost. Hij zit weer in elkaar zoals het hoort. Joepie. Of, zoals wij intelligente mensen zeggen: tralala jubel.

14 opmerkingen:

marieke zei

ooooo nou wil ik het ook proberen...

Jan Paul zei

Mooi niet. Dan zit ik morgen de hele avond tegenover iemand die met blokken zit te spelen...

Jeska zei

wellicht heeft Philip in eerste instantie net zo zitten puzzelen als jij :-)
Maar vertel, hoe is het om je super intelligent te voelen?
Extra stimulans op het creatieve vlak?

bibi zei

En Jeska, hij is ook nog linkshandig!

Jeska zei

WOW!
Petje af!

marieke zei

@Jan Paul: nou lekker dan, jij gaat er dus bij voorbaat van uit dat ik er de hele avond over ga doen om dat ding in elkaar te zetten!

Jan Paul zei

Nee Marieke, natuurlijk niet. wat denk je wel. Jij? Er een avond over doen om dat ding in elkaar te zetten? Daar heb je minstens twéé avonden voor nodig.

ted zei

En hoe lang zitten jullie daar? Sien zal het er wel zalig vinden!

marieke zei

@ Jan Paul: of meer... ik had wiskunde B en was goed in analyse, maar dramatisch slecht in meetkunde. Nu hielp het niet dat onze docent kleurenblind was. Dan zat hij uit te leggen over de groene deellijn en dan snapte iedereen dat hij die rode lijn bedoelde. Maar ik dus niet. Met proefwerken begon ik altijd op de gok allerlei lijnen te trekken en zette daar dan heel triomfantelijk naast dat daar zus en zo een snijpunt (S1) uit volgde. :)

Jan Paul zei

We zitten er nog anderhalve week, Ted. En Sien is nog niet helemaal gelukkig omdat ze doodsbang is voor het onweer. Bovendien bestaat de omgeving voor 95% uit reservaat en daar mag ze alleen kort aangelijnd in.

En Marieke, ik zou je uiteindelijk geholpen hebben. Maar ik weet niet of ik het trucje nog een keer kan. Toch zouden we er binnen drie dagen uitgekomen zijn. Denk ik.

marieke zei

Net zoals met dat kaartlezen zeker...

Jan Paul zei

Dat lag aan die kaart.

marieke zei

O. Ik dacht dat het er aan lag dat jij hem ondersteboven en achterstevoren hield. Maar dat lag ook aan die kaart natuurlijk, daar stond ook niet op wat onder of boven was en voor en achter.

bibi zei

Ja Ted, Sien heeft het hier geweldig. Kort aangelijnd? Dat staat nergens. Er staat wel: honden aan de lijn. Dus ik heb bij de ijzerwinkel een heel lang touw gekocht, zo kan ze alle kanten op. En van het bord: 'honden op het strand verboden' trek ik me niks aan, want er zijn niet eens mensen op het strand.