maandag, juli 02, 2007

Onze vorstin (blogherhaling van 1 februari 1980)

Nou, jullie zullen het allemaal wel gezien hebben. Koningin Juliana stopt er 30 april aanstaande mee. Haar aankondiging was op alle zenders te zien, op Nederland 1 én op Nederland 2. Ik ben benieuwd hoe Prinses Beatrix haar zal opvolgen. Ik ga die dag zeker even naar Amsterdam om alles van dichtbij mee te maken. Ik kan logeren bij een paar bevriende krakers.

Misschien moet er ook maar iemand komen die Dick Passchier opvolgt als commentator bij het défilé. Hij doet het natuurlijk fantastisch, maar het is wel wat druk zo met Zeskamp en Spel Zonder Grenzen. Ik tip Joop van Zijl als opvolger. Of misschien Maartje van Weegen.

12 opmerkingen:

FRank zei

Ja, dat waren woelige tijden, ik weet het nog goed.

Drie jaar later zou ik geboren worden en ik was druk, druk, druk met alle voorbereidingen daarvoor. Toen ik dit hoorde heb ik alles laten vallen en een tijd stil voor me uit zitten zijn.

Jan Paul zei

Ik typte dit blog toen op zo´n hele oude computer die nog met cassettebandjes geladen moest worden. Wat een gedoe was dat zeg.

bibi zei

Ik zat voor de televisie en precies bij deze beelden huilde mijn moeder en ik vroeg haar waarom en toen zei ze: 'Dit is geschiedenis.' Even daarna zou Beatrix gaan zeggen dat het defile zou worden afgeschaft en daarmee Dick Passchier, waarop bij ons iedereen in huilen uitbarstte, maar dat wisten we bij deze beelden nog niet.

marieke zei

Goh Jan Paul, dat jij als driejarige al kon typen... Een geboren blogger.

ted zei

Goh, hadden jullie toen al computers met cassettebandjes? Wij hadden nog een zwart-wit mono-de-luxe computer waarbij de banden op spoelen stonden en die moest je verwisselen als de spoel vol was. Maar je hoefde hem niet aan te slingeren, hoor. Hij liep op electriciteit en dat tapten wij bij onze buren af.

Jan Paul zei

Zie ik er zo jong uit, Marieke? Dank je! Maar het typen was het grootste probleem niet. Als je bedenkt dat dat pingpongspelletje zo ongeveer het hoogst haalbare was op grafisch gebied, dan is het duidelijk dat zo´n loepzuivere foto van Juliana heel wat moeite kostte.

Ik kreeg toen ook veel minder reacties op het stukje dan vandaag. Maar dat kwam omdat internet nog niet bestond.

Jan Paul zei

Ja Ted, maar mijn eerst blogstukjes typte ik op een gigantisch bakbeest dat via ponskaarten geladen moest worden. Die computer liep niet op elektriciteit maar op stoom. Ik moest na elke zin een schep kolen in het kacheltje gooien.

Jeska zei

Mocht je op zo’n jeugdige leeftijd al met vuur spelen, Jan Paul?!
Misschien dat Miebeth een oogje in het zeil hield en dat je ouders het daarom oogluikend toestonden?

Ik ben zo benieuwd: Kon je ook al printen op deze stoom-aangedreven-PC?

Alexander zei

Nee joh, Jeska, tuurlijk kon ie nog niet printen. De boekdrukkunst was toch ook nog niet uitgevonden!

ted zei

Jullie moeten niet zo overdrijven. De boekdrukkunst was allang uitgevonden: je wrikte een tegel uit de stoep, hakte en beitelde er een pagina uit, rolde hem in met inkt, en drukken maar.

Jeska zei

Maar Miebeth loopt toch altijd vooruit op de wetenschap?
Dus misschien dat Jan Pauls tuftuf-stoom-pc dan toch kon printen!
:-)

marieke zei

Jan Paul, probeer ik je hier als een soort van wonderkind neer te zetten. Haal je die poging meteen onderuit door te doen alsof ik je een compliment maak over je jeugdige uiterlijk. Kijk, zo komt die pr-actie van mij natuurlijk nooit uit de verf. :)