dinsdag, juli 10, 2007

Het laatste taboe

Hartelijk dank Bibi, Teuntje, Edward, Ingrid, Frank en Ingrid(2)! Ik vond het een geslaagd experiment.

Vanmiddag zat ik precies op de plaats van de foto: de Markt in Middelburg. Na een drukke dag een biertje in de zon. Een van mijn favoriete bezigheden. De mensen die op deze foto staan waren er niet, maar wel twee andere mensen. Een man en een vrouw. Duidelijk geliefden. Zodra ze gingen zitten keek het hele terras niet onopvallend genoeg hun richting op. Niet veel later werd er gefluisterd. ´Zal wel met geld te maken hebben´, zei een vrouw achter me. ´Of ze is heel goed in bed...´ grapte haar vriend.

Wat was er aan de hand? Hij zag er heel normaal uit. Zij ook. Maar sámen zagen ze er kennelijk niet normaal uit. Hij was uiterst aantrekkelijk en zij was dat absoluut niet. En dat mocht niet van het terras.

Een lelijke man met een mooie vrouw is geen enkel probleem. Twee lelijke mensen mag ook. Maar als je een mooie man met een onaantrekkelijke dame ziet, dan is dat een probleem. Dan is er iets aan de hand. Volgens sommigen.

Of de twee wisten dat er over ze gesproken werd, dat weet ik niet. Ze genoten in elk geval van de zon. Ik ook.

4 opmerkingen:

Ingrid, Ingrid en Ingrid zei

Jan Paul, het was me een genoegen.

Jeska zei

In het Engels is het mooi verwoord:
'Beauty is in the eye of the beholder'
Want wat is mooi?

marieke zei

Precies, Jeska, wat is mooi? En wat heb je aan een mooie man/vrouw waar verder niets aan is??? Maar misschien was het in dit geval zo, dat zij gewoon heel leuk was. Of heel rijk, dat kan natuurlijk ook.

teuntje zei

Dit is een man die weet wat hij wil en wat híj mooi vindt. En dat is mooi voor hem. En ook voor haar. En ook voor Jan Paul, die er een mooi verhaal van maakte. En dus ook mooi voor ons.
De wereld is mooi...