vrijdag, juni 01, 2007

Stampende Muizen

Vroeger was alles beter. Toen had je in de comedyclub Toomler bijvoorbeeld nog Stampende Muizen. Dat was een talkshow zonder camera´s. Gewoon in de ruimte van Toomler. Raoul Heertje was de gastheer. Omdat het nooit ergens uitgezonden kon worden, vertelden de gasten meer dan ze op televisie zouden doen. De gasten waren ook altijd leuk. Dat was vroeger zo.

Soms waren het bekende Nederlanders en soms ook niet. Eén van de onbekendere gasten was Wim Hof. Hij had toen geloof ik net een halve marathon gelopen. In zijn zwembroek. Op blote voeten. In Lapland. Bij temperaturen ver onder nul.

Onlangs was hij weer in het nieuws omdat hij de Mount Everest wilde beklimmen. Ook weer in zijn zwembroek en zonder extra zuurstof. Hij haalde het niet, maar kwam toch tot een hoogte van 7400 meter. Hij stopte niet omdat hij het koud had, maar omdat zijn tenen dreigden af te vriezen. Volgend jaar probeert hij het weer.

17 opmerkingen:

marieke zei

misschien volgende keer toch sokken aan doen... wat mij brengt op het dilemma van de eeuw (totally off-topic): waarom in hemelsnaam trekken mannen altijd als eerste hun sokken aan??? (of nou ja, in elk geval de mannen die ik zich heb zien aankleden dan, eerst sokken, dan de rest. geen gezicht is het.)

ted zei

Nou, Marieke, wat veel erger is: waarom trekken zo veel mannen hun sokken niet úít? - Eh, snap je wat ik bedoel, offe...

Jan Paul zei

Nou, ik doe altijd eerst mijn onderbroek aan. En dan, inderdaad, sokken. Want het is handiger om sokken aan te trekken als je nog geen broek aan hebt. Dan zitten de pijpen niet in de weg.

Maar vandaag heb ik lekker sandalen aan. (Ook eerst onderbroek en dáárna pas sandalen).

marieke zei

Ja, Ted, ik snap het. Dat is ook dramatisch, maar heeft vast te maken met hetzelfde feit dat die sokken ook als eerste aangaan en dan is het blijkbaar logisch dat ze als laatste (of niet) uitgaan.

@jan paul: broekspijpen in de weg??? zijn mannen dan echt zo gemakzuchtig??? ik had een verklaring verwacht die minstens verwees naar oertijd-gebruiken en dergelijke.

Jan Paul zei

Nee, Marieke. Niet gemakzuchtig. Praktisch. En dat zijn we al sinds de oertijd.

bibi zei

@Mariek, Aiaiai, ook ik ben een man. Eerst sokken dan broek. Waarom? Omdat ik het vervelend vind dat de broekspijpen tegen mijn voeten schuren als ik die broek aantrek zonder sokken. Raar he? Ik hou niet van dat gevoel. dat geldt overigens niet voor linnen broeken met wijde pijpen, maar strakke stugge spijkerbroeken, brrrrr. En dat is wat ik het meest draag.

ted zei

Nou ja, in nudistenkampen lopen mensen ook rond met iets aan hun voeten. Heb ik me laten vertellen. Weet ik niet uit eigen ervaring.

Thomas zei

Hoera, ik ben een atypische man! Ik trek mijn sokken altijd pas als laatst aan, nouja, vóór schoenen, maar ná onderbroek, broek, t-shirt, trui. De broekspijpen zitten dus altijd lekker in de weg bij het sokken aantrekken (echt totaal geen last van).

Jan Paul zei

Dat is toch onpraktisch, Thomas. Zou je in de oertijd een vrouw dan eerst aan ´r haar je grot in slepen en dán pas bewusteloos slaan? Dat is toch veel mee gedoe dan eerst buiten westen slaan en dan pas je grot in slepen?

marieke zei

Praktisch? O, de man noemt zichzelf praktisch en dat terwijl ze in de oertijd juist altijd zo omzichtig op de prooi af moesten sluipen...
@Thomas: altijd al geweten dat jij anders was dan de rest! :)
@ Bibi: hetzelfde als wat ik tegen Thomas zei.

marieke zei

PS@jan paul: geen vrouw meeslepen is nog praktischer.

ted zei

O, ik doe het ook altijd zo als Jan Paul: eerst bewusteloos slaan en dan aan heur haar slepen, want anders krijg ik haar die vier trappen van mij niet op.

Ingrid zei

Is het niet praktischer als de dame in kwestie gewoon zelf kan lopen (dus niet K.O. is)? Hoef je niet te slepen.
Wel voor de geëvolueerde man, want het vereist enige manipulatietechnieken (dat is meestal meer iets voor vrouwen, die ze dus ook sneller zullen doorzien).

ted zei

Ja, Ingrid, maar de methode die jij voorstelt vergt veel tijd en ook veel geld: voor rozen, rumbonen en rode wijn, en als je niet uitkijkt nog robijnen ook! De reguliere no nonsens-manier - effe op de kop tikken en slepen maar - is effectiever.

Ingrid zei

Da's waar. En het biedt meteen een kans om Brute Kracht te tonen, wat weer wel echt iets voor mannen is.
Kijk wel uit voor een liesbreuk.

(ik ben vanaf nu een weekje weg, dus tijdelijk geen commentaren op dit blog zijn geen teken van desinteresse...)

FRank zei

Maar denk je dat die bewusteloze dames zo'n teken van Brute Kracht weten te waarderen?
Nee hoor, die hangen daar maar zo'n beetje suf. En vooral niet opletten, natuurlijk.

Jan Paul zei

Ja, ze weten niet wat ze missen.