vrijdag, juni 22, 2007

Schandaal (Door Sien)

Hallo mensen, Jan Paul heeft even geen zin om te bloggen. Daarom schrijf ik maar een stukje voor hem. We zitten hier in een toren, omringd door kippen en hanen. En het ergste is, ik mag ze niet aan stukken scheuren, noch aan mijn hoektanden spiezen. Dat is schandaal één. Schandaal twee is dat ik voortdurend als een crimineel aan de ketting moet. Terwijl die kippen begonnen. Schandaal drie is dat de kippen op de tafel mogen springen en ongevraagd yoghurt en brood mogen pikken en ik niet. Schandaal vier is dat ik voortdurend de toren tegen indringers verdedig, terwijl dat niet gewaardeerd wordt. Sterker nog, als ik blaf dan krijg ik op mijn kop. De indringers beweren dat ze hier de baas zijn en Jan Paul en Bibi trappen daarin. Schandaal vijf. Ze hebben hier gigantische supermarkten met alles erop en eraan, maar ik krijg nog steeds dezelfde brokjes.

Het is gemeen.

15 opmerkingen:

Jan Paul zei

Ik heb wél zin om te bloggen, het is alleen vrij lastig. Qua verbinding enzo. Dus het zou kunnen dat de berichtjes wat onregelmatig door komen. En zonder plaatjes dus. Maar hier gaat alles verder goed. Ook al zegt Sien van niet en proberen Portugezen mijn blog te kapen.

Ingrid zei

Hoe dan ook, jullie zijn er nog! Daar gaat het om.
Ga lekker genieten in Drankrijk en blog gerust een stukje minder.

(maar toch fijn te weten dat we je missen, of niet? en dat terwijl onlangs zevenklapperblog Radio Canna free to air begonnen is. Ik bedoel maar.)

Ingrid zei

Oja, het schijnt dat je ook foto's van je gsm naar je blog kunt sturen. Las ik, ergens op blogger.com . Tis maar 'n idee. ;-)

FRank zei

Een blaffende tijdbom aan ketting bij een toren in een ver land. Het klinkt als een sprookje.

Zometeen verschijnt er een reddende Franse hond (met cape) op een witte geit(dat klopt toch wel ongeveer qua formaat?) om de indringers te verdrijven, Sien te schaken en te verdwijnen naar de zonsondergang.

Pas maar op.

nog even Ingrid die wat in te halen had zei

Zijn de ganzen er nog, trouwens? Daar hoor ik Sien niet over... (geofferd aan de indrukwekkende hoektanden?)

Ik ben wel een beetje jaloers hoor. Niet op dat jullie gelauwerd en al in een torentje in Frankrijk zitten (hoewel ik daar geen bezwaar tegen zou hebben), maar dat jullie behalve dat alles OOK nog eens een hond hebben die zo goed schrijft.

Ik mag al blij zijn als één van mijn katten doet alsof ze nadenkt. (dat kunnen ze wel heel goed. doen alsof dan, hè)
Maarja, dan had ik ze ook maar niet Didi en Gogo moeten noemen. Die zijn de hele dag te druk met wachten. Op Godot. (Godot heet bij ons Gourmet, Whiskas of Felix)

Ingrid die Siens eer verdedigt al kan ze dat vast prima zelf zei

Frank, dan ken jij Sien nog niet. Die is veel te stoer voor zo'n zoet sprookje. En te groot voor een geit. Als ze niet aan de ketting had gelegen, had ze volgens mij zelf al een minnaar geschaakt (nadat ze korte metten met de kippen heeft gemaakt).

Minouche zei

Alle katten kunnen schrijven, madame, ze lopen er alleen niet mee te koop. Sommige honden kunnen ook schrijven, maar op een bedroevend laag niveau.

Biggels zei

Beste Sien,
Ik, eveneens hond, heb hier ervaring in.
Hierbij enkele ontsnappingsplannen:
1 touw doorbijten
2 nog eens proberen het touw door te bijten.
3 Een uur héél zoet en braaf zijn zodat ze (de baasjes) nog een keer proberen hoe het los gaat
4 Kips leren praten en de kippen naar je toe lokken.
5… ehm
De ideeën zijn op. Andere honden nog suggesties?

Ingrid zei

Waarde Minouche, bij dezen mijn onverwijlde excuses. Ik ga meteen alle papierbakken naspitten. Me altijd al afgevraagd wat mijn katten 's nachts toch doen. Misschien vind ik nog stiekeme sporen van onvoltooide romans.

Ingrid zei

Ohja, Biggels, wat heeft je bazinnetje mooie sites! Ik heb er met plezier rondgesnuffeld en werd er helemaal vrolijk van.
Breng je haar mijn complimenten over?

Anoniem zei

Beste MC Mykonos,

Leuk om te lezen dat je je vermaakt met vrouw en hond. Tevens willen we je graag een fantastische lijfrente verzekering aanbieden met een looptijd van 185 jaar. Doe veel groeten aan Jack de Wit in Beek-Ubbergen, Pipo, Roeland-Jan Umans en uiteraard Jeffrey en de voltallige JC.

Hartelijke groeten, ook van de blauwogige fee,

De Vleeschpet, de Commando en Relus

teuntje zei

Sien, jouw mensen begrijpen je niet. De Portugezen zijn op je hand. Dat zal ze leren.

Biggels zei

Dank je wel Ingrid! Extra veel kwispels voor jou!
Ik heb het doorgegeven en het baasje is heel blij met je compliment :-)
Heb jij ook een website? ik zou het graag besnuffelen.

Extra bericht voor Sien.
Mochten de bovenstaande tips niet werken dan zou ik op zijn minst een pensstaafje extra eisen. Dat is toch het minste. Woef.
Succes en uitdaag-huppel.

Sien zei

Dank jullie wel, mensen, honden en vijanden (poezen). Jullie tips hebben nog niet geholpen. Het touw is bijvoorbeeld hoektandproof en de andere tips moet ik nog uitproberen. Ik hoef trouwens niet meer achter de kippen aan. Die zijn niet meer bang en komen vanzelf naar me toe, hehehehe.

Sien zei

En Jan Paul doet de hartelijke groeten aan Professor Luilebol (anonymous), Fee en Guus.