zondag, juni 17, 2007

DE MOL KOOPT BLOG VAN DE VENDEL

´GASTBLOGGERS BEGINNEN EIGEN RADIOSTATION´

Het weblog van Edward van de Vendel zal ophouden te bestaan in zijn huidige vorm. Vandaag nog zal John de Mol het tot voor kort populaire weblog overnemen voor naar schatting 1.6 miljoen euro. We gaan er een vrouwenblog van maken,´ laat De Mol weten. ´Dat ontbreekt nog in het brede spectrum van weblogs. Het wordt dus een doelgroepblog met crossmediale elementen, waarin we kort kunnen schakelen met televisie, mobiele telefonie en andere media. De plannen zijn klaar. Het ziet er zeer goed uit.´

Gastblogger Spiering zegt per direct zijn medewerking aan edwardvandevendel.blogspot.com op. ´Get real, ik heb een bakkerij waarvan 1 puber, 1 Old English Mastiff, 2 katten en 1 ik moeten leven. Ik neem geen risico’s.´ schrijft hij als laatste woorden op Van de Vendels weblog. Naast de overnameperikelen schijnen ook betalingsproblemen een belangrijke factor te zijn geweest voor zijn besluit. Hij komt vandaag bijeen met andere ex-medewerkers om nieuwe plannen te bespreken.

Kringen rondom de gastbloggers zeggen te weten wat Spiering van plan is. ´Een eigen radiozender,´ zegt een anonieme bron. ´Ik zag het op een papiertje staan dat Spiering snel wegmoffelde toen ik het las.´

Van de Vendel zelf onkent de overnamegesprekken nog steeds in alle toonaarden. ´Ik zweer het hier: ik heb géén overname-gesprekken gevoerd betreffende dit blog. Ik zweer nogmaals: géén.
Ik zweer: met níémand. Ik zweer nogmaals: níémand.´ Dat er toch iets gaande is blijkt uit een ander fragment op zijn weblog: ´Morgen, of uiterlijk overmorgen dus meer duidelijkheid over de toekomst.´

20 opmerkingen:

Jan Paul zei

Jahaa. En waar lees je het als eerste? Hier.

Janpaul.blogspot.com.
Het snelste blog voor de nieuwsgierigste mensen.

Edward zei

Zit in de trein naar Hongerige Wolf. Heb een hakmes bij me. Of zal ik afbuigen naar Amsterdam?

Edward zei

Een figuurlijk hakmes natuurlijk.

Jan Paul zei

Pas jij maar op je 1.6 miljoen.

Edward zei

Het zit allemaal anders dan jij en Wilma denken.

Jan Paul zei

En wie is die voetballer eigenlijk waar Wilma het over heeft?

Edward zei

Wilma is van de Telegraaf. Niet dat ik er iets van weet natuurlijk. Heb het net op internet opgezocht.

Jan Paul zei

Toch ook van de Story? Dat blad dat samen met mij strijdt voor de waarheid?

Storystageaire zei

SCHRIJVER HUILDE KROKODILLENTRANEN IN HONGERIGE WOLF

HEEFT EDWARD VAN DE VENDEL ZIJN OV-KORTINGSKAART WEGGEGOOID?

Een KLEURRIJK gezelschap verzamelde zich in het VREDIGE Groninger gat HONGERIGE WOLF. Wij van STORY hechten eraan te bevestigen dat het hier geen INDIANENVERHAAL betreft. De aangeslagen, toch al schatrijke schrijver EDWARD VAN DE VENDEL arriveerde tot aan de tanden GEWAPEND en MET TRANEN IN DE OGEN. "Het hakmes is mijn laatste redmiddel," snikte hij tegen een VERTROUWELING.
EDWARD leek te hongeren naar scalpen en nog meer MILJOENEN, ondanks zijn ontroering. Met het KAPMES OP TAFEL nam de GELDWOLF de zaken door. Zijn voormalige VRIENDEN nemen zijn ontkenningen niet serieus en zeggen dat EDWARD nu eenmaal altijd een KEI is geweest in het VERZINNEN van mooie verhaaltjes. Zo rijdt er bijvoorbeeld helemaal geen TREIN naar Hongerige Wolf. Vanaf het station GRONINGEN, waar de nog altijd KNAPPE SCHRIJVER met een EERSTEKLAS kaartje arriveerde, ging de reis verder in een LIMOUSINE die bestuurd werd door de chauffeur van MEDIAGIGANT JOHN DE MOL.
Intimi uit Edwards kring bevestigen dat een WERELDBEROEMDE voetballer een raadselachtige rol speelt in Edwards LIEFDESLEVEN en stellen nu openlijk vragen. Een bezorgde vriendin: "Edward was altijd zo'n schatje. Wij hopen dat hij niet langer VERBLIND wordt door het GROTE GELD maar de weg naar inspiratie en WARE LIEFDE terugvindt. Daar ligt zijn RIJKDOM."

(Wilma gaat twee weken met WELVERDIENDE vakantie. De REDAKTIE blijft het nieuws HEET VAN DE NAALD brengen in samenwerking met een WELINGELICHTE bron.)

hoofdred. story zei

Da's nou jammer. Stuurde ik mijn verslaggevers naar Groningen, bleek Ommen in Overijssel te liggen.

bibi zei

Ook ik zeg per direct mijn contacten met Edward van de Vendels blog op. Niet dat ik bezwaar maak tegen de aanstaande overname, maar het gerucht, of is het al werkelijkheid, dat John de Mol voornemens is er een vrouwenblog van te maken vervult mij met afschuw. Woonde ik nog in het oude goede Rotterdamse Crooswijk dan zou ik zeggen: 'Mag ik effe een teiltje dan?' Maar nu zeg ik: 'Neen, hoe affreus, werkelijk, werkelijk buitengemeen treurig.'
Ik heb niets tegen Van de Vendel in het algemeen en ook niets tegen hem in het bijzonder, ik koester ook geen rancune zoals de rest, maar ik vind dat hij bij het overdoen van zijn blog, waar wij allen toch zo graag toefden, wel enige eisen mag stellen. Waar zijn de kloten van Van de Vendel! Een vrouwenblog gekkie, dat doe je ons toch niet aan? Dan blijven wij: Kees, Alexander, Ludo, Frank altijd die mensen van dat 'nadien vrouwenblog.' Ik distantieer mij, ik doe mijn vrouwzijn in de verkoop en sluit me aan bij de radiogangers (als dat mag jongens, alleen als dat mag.)

Jan Paul zei

Ehm, Biebje. Wacht nog even met het in de verkoop doen van je vrouwzijn. Alsjeblieft.

Jan Paul zei

En HOE doen jullie dat toch bij DE Story? HEBBEN jullie afluisterapparatuur die van OVERIJSSEL tot Groningen werkt?

Jan Paul zei

En John, als je dit leest, dit blog is ook te koop. Voor 1,7 miljoen. Exclusief Miebeth.

storystageaire zei

Ik leer hier bij STORY dat wij nooit onze BRONNEN onthullen als die anoniem wensen te blijven (en wij daar GOED GAREN bij SPINNEN).
Ook laten wij ons door ZOGENAAMDE hoofdred niet met een KLUITJE in het RIET sturen. Ommen in Overijssel, YEAH RIGHT. En Hongerige Wolf in Grunnen dan! We zijn wel GOED, maar NIET GEK. Verder accepteren wij GEEN VERANTWOORDELIJKHEID wanneer wij door bronnen of hoofdredakties op DWAALSPOREN worden gebracht.

Ja, het is mooi werk...

Jan Paul zei

John, 1,5 miljoen. Inclusief plaatjes.

Jan Paul zei

500.000

marieke zei

Als ik het geld zou hebben...

Jan Paul zei

60.798 en geen cent minder.

Jan Paul zei

5000?